Appelberg utbildar framtidens kompetenser

Vid ett flertal tillfällen under det senaste året har Appelberg föreläst på yrkeshögskolan Medieinstitutet. Där har vi hjälpt till att inspirera och utbilda framtidens kompetenser inom digitala medier.

På Appelberg tycker vi att det är roligt att få inspirera inom det vi är bäst på – content. Samtidigt ger det oss värdefulla tillfällen att samla intryck och öppna upp för nya tankesätt och idéer som vi kan använda oss av i vårt arbete.

Mona Wallin, digital strateg på Appelberg, har tidigare lång erfarenhet av inspirationsföreläsningar inom olika ämnen som exempelvis sociala medier, Community management och strategi för löpande kommunikation och kampanjer på webben.

Hennes senaste föreläsning på Medieinstitutet var för första årskullen på programmet Webbkommunikatör – Sociala medier där hon pratade om olika jobbinriktningar inom branschen.

– Jag tycker att vi får till många bra samtal när jag är ute på plats och känner att det ger eleverna något som de kan ta med sig ut på arbetsmarknaden, säger Mona Wallin.

Heldagar med praktiskt arbete

Även en av Appelbergs filmproducenter, Sara Fritzon, har varit på Medieinstitutet och föreläst för andraårseleverna på utbildningen Digital Content Designer. Hon var på plats under en hel dag och pratade om hur man arbetar med content i form av film på olika plattformar. Eleverna fick även en praktisk uppgift som de fick jobba med under dagen och sedan redovisa på eftermiddagen.

– De blev indelade i grupper om tre och sedan fick de göra en videopitch för en utvald produkt från varumärket 3M på cirka 10 minuter. Den skulle innefatta en Facebookfilm på 30 sekunder, en Instagramfilm på 15 sekunder och även en delningsstrategi för dessa två, säger Sara Fritzon.

Är du också intresserad av en föreläsning eller utbildning inom content? Hör av dig till Joanna Rydbeck, joanna.rydbeck@appelberg.com.

Medieinstitutet är en yrkeshögskola som erbjuder olika typer av yrkesutbildningar inom inriktningarna media, kommunikation och marknadsföring.