Communication and promotion in social media

Så funkar content marketing som bäst

Jon Pulizzi myntade begreppet ”content marketing”. Vem bättre att också välja ut några inspirerande exempel från verkligheten? Här beskriver gurun några av årets bästa content marketing-kampanjer.

Sodexo satsar på välmående

Sodexo är ett internationellt serviceföretag med verksamhet i över 80 länder. Bland företagets tjänster märks måltider, lokalvård och andra servicetjänster till företag och institutioner. Varumärket ska föra tankarna till hälsosam och god mat, men med sin content marketing valde Sodexo att gå steget längre. Med konceptet ”Mindful by Sodexo” vill företaget hjälpa kunderna förmå sina anställda att göra mer hälsosamma val. Både i lunchmatsalen och på fritiden.

”Mindful by Sodexo” omfattar alla delar av välmående – från att äta hälsosamt till att stressa mindre. För att nå ut med informationen valde Sodexo att arbeta med content marketing i sociala medier. En positiv tonalitet och noga utvalda kanaler gav projektet ett stort genomslag.

Viral framgång för Quiznos Toasty

Många företag drömmer om att få till en viral succé, en film eller annat content som är så bra att konsumenterna själva står för spridningen. Ett företag som lyckats är Quiznos Toasty. Med sin tv-serieparodi ”House of Thrones” på Youtube har företaget nått sitt mål – de har både blivit kända i målgruppen och ett namn i branschen.

Efter ”House of Thrones” presenterade Quiznos fler serieparodier som också fått stor spridning i sociala medier. Företaget anger bara sitt namn i slutet av varje film. Dessutom har de valt bort traditionell marknadsföring. Uppmärksamheten i bland annat New York Post är bara grädden på marknadsföringsmoset.

Läs mer om dessa och andra inspirerande exempel på contentmarketinginstitute.com