Pack Challenge 2015 Ko korsar gatan

Ko frontar kampanj för BillerudKorsnäs

Startskottet har precis gått för förpackningsdesigntävlingen Pack Challenge och för andra året i rad har Appelberg tagit fram en kampanj kring tävlingen. Som en del av kampanjen spelades en film in där en ko agerar huvudperson.

I årets Pack Challenge har BillerudKorsnäs, som står bakom tävlingen, och deras samarbetspartner UNICEF, gett studenterna på Berghs School of Communication i uppdrag att ta fram ett koncept som kan få fler att stödja UNICEF i deras välgörenhetsarbete runtom i världen.

Konceptet som Appelberg tog fram och producerade för årets tävling består av en kampanjfilm, webbplatsen www.packchallenge.se och PR i digitala kanaler.

Jon Dreierbakken är konceptutvecklare på Appelberg och även regissör för kampanjfilmen.

– Idén till filmen fick jag genom idémöten och diskussioner med teamet som gör kampanjen.

Rörlig bild förklarar bäst

Han berättar att det var en självklarhet att ta fram en film för att lyfta konceptet.

– Film är ett bra sätt att förklara tanken bakom tävlingen, säger Jon Dreierbakken. Rörlig bild passar perfekt för att dramatisera konceptet och marknadsföra samarbetet mellan BillerudKorsnäs, UNICEF och Berghs. Filmen kan också användas lång tid efter att tävlingen är avslutad så det var självklart från början att vi skulle göra den.

Filmen består av fem scener i fem olika miljöer och den spelades in under två dagar i olika delar av Stockholm. En scen utmärkte sig lite extra och skapade en aning nervositet i filmteamet eftersom den involverade en livs levande ko som skulle gå omkring i innerstan.

– Kossan var helt lugn och trivdes framför kameran så det flöt på bra, berättar Jon. Men det var svårt att planera scenen innan eftersom vi inte visste hur hon skulle reagera på att filmas i den miljön.

Spridingen av filmen kommer att ske i egna och förtjänade kanaler, huvudsakligen genom influencers och online-pr.

Se hela filmen och läs mer om tävlingen på www.packchallenge.se