Välkommen tillbaka Johannah Lindquist!

Nu är Johannah på plats efter föräldraledighet. Johannah kan både koda, skriva och analysera nyhetsbrev. Vi ställde några frågor till henne om nyhetsbrevstrender, marketing automation och frekvens.

Nyhetsbrev – mossigt eller trendigt?
Varken eller skulle jag säga. Nyhetsbrev har funnits ett bra tag och kommer att finnas i fortsättningen också. Lite som böcker. Däremot kan jag känna mig mer och mer tveksam till just ordet ”nyhetsbrev”. Det är snarare kommunikation via e-post eller e-postmarknadsföring. Det är inte ett kommunikationsredskap som fungerar för alla målgrupper men i sammanhanget B2B är det en ypperlig kanal för att nå sina kunder. 

APG_instagram_0616_01-1

Med nyhetsbrev och bloggen Better Business kommunicerar Tele2 med sina företagskunder.

Vad är trendigast just nu?
Att väva samman e-postkommunikationen med marketing automation är väldigt trendigt just nu och jag tror att vi som jobbar med content marketing och nyhetsbrev kan ta till oss mycket av det tänket för att förbättra relationen och effektiviteten när vi kommunicerar med våra kunder.

Finns det något magiskt svar på frågan om hur många nyhetsbrev i månaden man ska skicka ut?
Kort svar: nej. För att knyta an till föregående fråga så har det väldigt lite att göra med vad vi tycker är ett bra antal utskick per månad, utan mer med när mottagaren vill ha nyhetsbrevet och är som mest mottaglig för information från oss.

Johannah började jobba på Appelberg i augusti.