Digitala trender

Innehållet har blivit viktigare än designen. I alla fall om vi pratar om digitala trender inom marknadsföring. En orsak är Googles förändrade sökalgoritmer som mer än tidigare belönar relevant och unikt innehåll. Tim Tucker, konsult hos brittiska branschföreningen CMA (Content Marketing Association), har koll på de senaste digitala trenderna.

1. Visuellt först

Allt fler tjänster innehåller bilder och illustrationer. Tydligaste exemplet är Instagram, som är en av de snabbast växande sociala medierna. ”Instagram föddes på mobilen till skillnad från Facebook som är en produkt av datorvärlden”, säger Tim Tucker.

2. Kortfattat i mobilen

Det räcker inte med en snygg och cool design – särskilt inte i mobilen. För att lyckas med marknadsföring i mobilen måste innehållet vara kortfattat och tydligt. Lyssna på målgruppen och ansträng dig för att verkligen ta reda på vad den vill ha.

3. Film växer

Så snart som 2017 väntas två tredjedelar av allt innehåll som konsumeras digitalt att bestå av film/filmklipp. Facebook har redan i dag på allvar tagit upp kampen med ettan YouTube. Fördelen med Facebook är att filmerna dyker upp direkt i ditt flöde, du behöver inte använda en sökfunktion som på YouTube. Nästa genombrott för film väntas komma när Twitter lanserar sin videoplattform.

4. Unga filmstjärnor

Okända unga människor kan bli stjärnor över en natt tack vare ett YouTube-klipp. Ryktet går och klicken ökar. Genom att knyta dessa unga människor till sig kan kända varumärken vinna förtroende hos nya målgrupper.

5. Populära accessoarer och tillbehör

Googles glasögon har inte blivit den framgång många hade väntat sig. Nu riktas blickarna mot Apples smarta klocka. Och liksom i mobilen handlar det om att formulera sitt innehåll på ett så smart och koncist sätt som möjligt för att lyckas med sin marknadsföring.

Källa: http://the-cma.com/news/relevance-and-value-are-the-keys-to-new-digital-trends