Fem favoriter inom film, podcasts och infografik

Det råder en rejäl hajp kring film, podcasts och infografik inom content marketing. Rädslan är stor att missa tåget. Men glöm inte att noga tänka igenom vilket budskap du har och hur du vill förmedla det. Michelle Linn på Content Marketing Institute vet när de olika kanalerna fungerar som bäst. Här är några av hennes favoriter.

Filmfavoriter

Banken NBD i Förenade Arabemiraten bjöd in sina kunder till en specialvisning av en konstutställning med lovande konstnärer. Vid utställningen auktionerades verken ut och kunderna fick också träffa konstnärerna.

”Inget annat medium än film skulle kunna ge den här storyn rättvisa. Här står känslan och passionen i fokus”, anser Michelle Linn.

Let’s see things from a new Perspective #LIUB

I samband med Super Bowl-finalen i USA lanserade McDonalds en kampanj som gick ut på att man accepterade kärlekshälsningar som betalningsmetod. Kunderna uppmuntrades att ringa nära och kära och berätta hur mycket de älskade dem. Dans och kramar var populära inslag. Filmen delades flitigt i sociala medier.

McDonalds Super Bowl 2015 Commercial Pay With Lovin

Podcastfavoriter

This American Life är en av USA:s mest populära podcasts. Cirka en miljon människor lyssnar på podden varje vecka.

”Berättelserna är ofta både spännande och underhållande. Att lyssna på This American Life hjälper mig att se på världen på ett nytt sätt”, skriver Michelle Linn.

Episode 552: Need To Know Basis Transcript

Ett helt annat exempel är Clif Bars podcast som vänder sig till idrottare, främst löpare. Podden är en mix av träningstips, näringslära och intervjuer.

Clif Bar Clifcast

Infografik-favorit

Riktigt bra infografik är svår att hitta, tycker Michelle Linn. Ett undantag är restaurang Choice i Storbritannien som på ett smart sätt visualiserar en story om etikettsregler (do’s and don’ts)  vid restaurangbesök i olika länder.

Dining Etiquette Around the World

 

Källa: http://contentmarketinginstitute.com/2015/05/checklist-video-podcast-infographic/