Svenskarnas mobilbeteende 2015

Ökad mobilanvändning kräver mobilanpassade webbplatser

Idag använder 9 av 10 svenskar en smartphone, men bara var tredje av dem tycker att företags webbplatser är enkla att använda i mobilen.

Mellan 2013-2015 fick smartphones sitt definitiva genombrott i Sverige och andelen svenskar som surfar på sina mobiler ökar stadigt. Det visar Mobilanvändarundersökning 2015 som Cint har genomfört på uppdrag av programvaruföretaget EPiServer Sverige.

Detta gör vi när vi mobilsurfar

Idag vill svenskarna mobilsurfa för att bland annat hålla koll på jobbrelaterade saker, vad som händer i vänskapskretsen och vad som sker ute i världen. Enligt undersökningen är hemmet den plats där vi surfar mest via mobilen. Därefter är det i kollektivtrafiken och på jobbet som mobilen används som flitigast.

70 % av mobilanvändandet använder den genomsnittliga svensken till att surfa på nätet. De surfaktiviteter som toppar listan är:

  • Läsa mailen 67 %
  • Söka information 66 %
  • Uppdatera i sociala medier 54 %
  • Läsa nyheter 46 %
  • Lyssna på musik 38 %
  • Utföra bankärenden 38 %

Men varför är vi hela tiden uppkopplade och surfar på mobilen? Jenny Westerberg, marknadschef på EPiServer Sverige, säger i en intervju med Tele2 att det dels beror på att tekniken är så lättillgänglig.

– 87 procent av alla svenskar har en smart mobil, vilket betyder att de flesta av oss har tillgång till vår mejlbox hela tiden, och med ett knapptryck kan du boka en resa eller kommunicera med vem som helst i hela världen. Men vi är också mänskliga varelser som gillar att få bekräftelse och ingå i en gemenskap, fortsätter Jenny Westerberg.

Mobilanpassa webbplatserna

Långt ifrån alla webbplatser är mobilanpassade idag och bland de som är anpassade upplever två av fem användare att de ändå är svårnavigerade. När användaren besöker en dåligt anpassad webbplats via mobilen har han eller hon oftast inte tålamod att stanna kvar. Hälften av användarna lämnar webbplatsen om den är svåranvänd och 39 % väljer också att aldrig besöka den igen. Detta är något som företag kan tappa kunder på då de kanske väljer att istället gå till en konkurrents webbplats som är mer användarvänlig.

Det företag måste få in i sitt digitala tänk är att deras webbplatser måste vara mobilanpassade och då mobilanpassade på ett bra sätt.

– Idag måste företag helt enkelt ha en mobilanpassad webb, där det är enkelt att få en överblick och ta del av de tjänster besökaren är ute efter. För att kunna förstå sina mobila besökare och få dem att stanna kvar längre på sajten behöver företag börja analysera data och ta reda på vad de mobila användarna gör idag. Det finns inga genvägar. Företag behöver kontinuerligt arbeta med sin webb och testa, utvärdera och förbättra, avslutar Jenny Westerberg.

Läs hela rapporten från EPiServer Sverige

Undersökningen genomfördes som en webbenkät i vecka 22, år 2015. Enkäten besvarades av 1 038 personer mellan 15 och 80 år – jämnt fördelade såväl mellan könen som geografiskt och över åldersgrupper.