Så får du annonserna att funka på Facebook

På Facebook når du alla. Vare sig de vill eller inte. Men hur får du annonserna att sticka ut bland alla personliga uppdateringar om gulliga husdjur och coola semestermål?

Amanda Sibley, kampanjchef på HubSpot, har tittat närmare på vilka annonstyper som ger det bästa genomslaget. En viktig aspekt är att visuellt innehåll har en fördel tack vare de nya algoritmerna på Facebook.

Den traditionella annonsen är den som ligger i högerspalten. För att den ska fungera riktigt bra krävs det att den stämmer överens med användarens intressen och tydligt uppmanar till handling (call to action) genom ord som köp, bli medlem, gå med och liknande. Den andra typen av annons ligger i nyhetsfeeden och har mer av native advertising-karaktär. Den typen av annonser är ofta mer effektiva, bland annat tack vare större bilder, än dem i högerspalten. De är också dyrare.

Amanda Sibley har identifierat åtta framgångsrika annonsformat i bruset; bland annat filmannonser, annonser som innehåller flera produkter i ett budskap samt lokala annonser.

Läs mer om Facebook-annonser