Periscope

Stärk varumärket med Periscope

Periscope låter dig kommunicera med vem som helst, var som helst och när som helst. Att du som privatperson kan använda appen är tydligt, men hur kan ditt företag bygga sitt varumärke och använda Periscope som verktyg för content marketing?

Marknadsförare världen över visar nu ökat intresse för Twitters nya app Periscope, som låter användare livesända videor och dela med sig av händelser i samma stund som de inträffar.

Perfekt marknadsföringskanal
Att interagera med kunder och följare i realtid öppnar möjligheter för många företag. Periscope är en kanal som gör det möjligt att livesända till exempel evenemang ”behind the scenes” eller webinars och samtidigt interagera med sin publik och målgrupp. Dessutom talar den ökande användningen och intresset för videobaserade tjänster för att Periscope är här för att stanna.

Så här kan du använda Periscope för content marketing:

Interaktiva kundrelationer – Ungefär 80 procent av Twitteranvändarna använder mobila enheter.  Periscope förväntas bli ett revolutionerande sätt för företag att bygga kundrelationer på ett interaktivt sätt. Till skillnad från till exempel Mayday kan du med Periscope dessutom spara videor för att spela upp vid ett senare tillfälle.

Produktdemonstrationer – Eftersom du kan spara videor är Periscope ett perfekt verktyg att göra produktdemonstrationer med, då kunder förmodligen vill kunna se en video ett flertal gånger innan de beslutar sig för att köpa produkten.

Fokusgrupper – Det är ibland svårt att få kunder att delta i fokusgrupper, men Periscope eliminerar geografiska barriärer och gör det möjligt för kunder världen över att skicka feedback.

Dela kundrecensioner – Kundens feedback blir allt viktigare och de flesta kunder litar på online-recensioner lika mycket som personliga rekommendationer. Med Periscope kan företag uppmuntra följare att göra recensioner via video för att sedan dela i andra kanaler. På så sätt får du kundernas personliga rekommendationer av era tjänster och produkter.

Öka transparensen – Att bygga upp varumärkets trovärdighet är A och O för starka kundrelationer. Företag som vågar visa upp sig själva, sina produkter och tjänster i en livemiljö ökar tilliten och bygger starka kundrelationer.

Dela viktiga nyheter – Håll kunderna uppdaterade och informera om nya produktlanseringar eller erbjudanden direkt i deras telefon.

Bjud på kunskap – Att alliera dig med experter inom din bransch är ett effektivt sätt att bygga ditt varumärke och trovärdighet. Detta öppnar också för möjlighet till en dialog mellan dig, dina kunder och din gästtalare eller experter.

Dela “bakom kulisserna” videos under events – Istället för att betala för en dyr monter under ett event kan du istället dela videor från mässor eller liknande och kommunicera med kunder över hela världen – live från mobilen.