SEO

Vad är nytt inom sökmotoroptimering?

Arbetet med sökmotoroptimering (SEO) tar aldrig slut och det räcker inte längre att slänga in några sökord här och där. De faktorer sökmotorerna rankar efter ändras ständigt och så här säger experterna kring några trender inom SEO.

Mobilanpassade sajter

blir ett måste. Responsiv webbdesign innebär att webbplatsen anpassas beroende på vilken enhet besökaren har.  Då det finns ungefär fem gånger så många mobiler som datorer i världen är det idag i stort sett nödvändigt att mobilanpassa. Dessutom har Google meddelat att mobilanpassat blir en rankingfaktor under 2015.

Innehåll

är fortfarande viktigt. Nyhetsvärde, relevans och kvalitet är nyckelord. En idealisk webbsida fokuserar på helheten och är välorganiserad med text, bilder och gränssnitt som håller hög klass.

Sociala medier

blir en allt viktigare kanal för att skapa förtroende hos din målgrupp, och just pålitlighet rankas högt hos sökmotorerna. Sociala medier är därför en viktig kanal för att bygga varumärke. Algoritmen (datorprocesser och formler som tar en sökning och förvandlar den till ett antal svar) för sociala mediers påverkan på länkar, delningar och organiska resultat ser ut att bli ännu viktigare under det här året.

Negativ SEO

– att med ”dåliga länkar” bombardera en konkurrent för att deras webbplats ska rankas sämre – kommer vi få se mer av i Sverige.

Säkerhet

, att minska nät-attacker och eliminera oro blir en viktig faktor eftersom en allt större del av våra ärenden sker på nätet. I höstas uppgav Google att säker data kommer att rankas högre, så HTTPS lär få ett uppsving och kommer med tiden att bli norm.

Läs mer om trender inom SEO

http://vivamedia.se/blogg/5-trender-inom-seo-2015/
http://majetic.se/5-mojliga-seo-trender-2015-del-1/
http://www.remotetechservices.net/seo-trend-predictions-for-2015-helping-you-stay-one-step-ahead-of-the-ever-changing-algorithms/