Content marketingTips från coachen

SEO avgör om ditt innehåll når sin målgrupp

Utan SEO är du osynlig för sökmotorerna och missar en målgrupp som redan letar efter ditt innehåll. Låt sökmotoroptimering bli en naturlig del av innehållsproduktionen och konkurrera ut dina konkurrenter.

 

Är du less på att höra hur viktigt det är med SEO? Tycker du att search engine optimization låter krångligt? Skeptisk till om det är värt att lägga tid på sökmotoroptimering? Då ska du absolut läsa den här texten.

Din målgrupp behöver hjälp

Anledningen till att du väljer att satsa tid och pengar på content marketing är för att nå ut och engagera ditt företags målgrupp. Men med många biljoner hemsidor på internet kommer inte intressenter att hitta till ditt innehåll på egen hand. Låt oss vara uppriktiga – det är enklare för dem att hitta en nål i en höstack.

Nå dem som letar efter dig

Hur söker du innehåll på nätet? Majoriteten av oss använder världens ledande sökmotor – Google. Bara i Sverige googlar vi 55 miljoner gånger per dag och för att någon ska klicka på just din sida krävs en topplacering i sökresultatet. Men för att rankas högt behöver du hjälpa Google att förstå ditt innehåll och enda sättet att göra det stavas SEO. Genom att sökmotoroptimera når du dem som redan letar efter dig.

Naturlig del av innehållsproduktionen

Till en början kan det kännas mekaniskt att se till att relevanta sökord finns med i text, länkar och bild. Men liksom övrig innehållsproduktion är SEO ett hantverk och framför allt – något du behöver anamma om du vill att Google ska premiera ditt innehåll. Så snart rutinen satt sig och blivit en naturlig del av innehållsproduktionen kommer du dessutom att upptäcka att uppgiften inte är särskilt svår.

Konkurrera ut konkurrenterna

En googling kan vara avgörande för om din målgrupp väljer dig framför konkurrenten. Syns du inte i Google finns du inte och för att göra det krävs sökmotoroptimering. En god nyhet är att det ännu är många företag som inte kommit igång med SEO. Med andra ord finns stora och enkla konkurrensfördelar att vinna bara genom att ta steget.

Låter det intressant?

Kontakta vår COO Ammi Bohlin på 0706 26 40 53 eller [email protected]