Content marketingDigitaltNyhetsbrev

15 sätt att A/B-testa ditt nyhetsbrev

By 21 september, 2018 No Comments

Tänk om du kunde förutse om ditt nyhetsbrev kommer att bli läst eller inte. Faktum är att du till viss del kan det – genom att A/B-testa innehållet.

 

Ett A/B-test innebär att du skickar ut två olika versioner av ditt nyhetsbrev till ett begränsat antal mottagare. Sedan mäter du vilken version som gick bäst och använder den till resten av utskickslistan. Du kan till exempel testa olika ämnesrader, rubriker eller call to actions.

Genom att A/B-testa säkerställer du att dina nyhetsbrev möter mottagarnas önskemål. I de flesta verktygen finns A/B-test dessutom redan inbyggt. Med andra ord är det en relativt enkel funktion, men för nyhetsbrevets räckvidd är det en oumbärlig insats.

Kom ihåg att det inte går att A/B-testa två olika saker samtidigt i ett nyhetsbrev. Du kan alltså inte variera ämnesrad och CTA på samma gång eftersom det då inte går att avgöra vad det var som gjorde skillnad för resultatet. Du behöver också bestämma dig för vilken parameter som ska avgöra vilken version som är vinnare av ditt A/B-test. Öppningsfrekvensen eller antalet klick?

Vill du nå ut mer med ditt content på din sajt? Då ska du också läsa det här inlägget på vår blogg: Checklista för SEO – Kom igång med fem enkla steg.

Genom att ständigt A/B-testa säkerställer du att dina utskick möter mottagarnas önskemål och i de flesta nyhetsbrevsverktyg finns funktionen dessutom redan inbyggd.” – Johannah Lindquist

Vill du veta mer?

Kontakta Johannah om du vill ha en rutinerad projektledare eller om du vill veta mer om e-postmarknadsföring: 0765-27 54 65 eller [email protected]