AppelbergContent marketingDigitaltDistributionLäsvärtSociala medier

4 utmaningar bara en marknadsförare känner till

By October 21, 2022 No Comments

Det finns säkerligen många typiska scenarion under mötet med kund som marknadsförare känner igen sig i. Hur förklarar man för en kund att insamlad data måste bearbetas, att TikTok inte är rätt kanal för Bengans rör eller kanske tvärtom, helt rätt eller att vara aktiv i sociala kanaler inte handlar om att posta en julhälsning en gång om året. Vi delar med oss av några komiska utmaningar som vi upplevt på Appelberg.

 

1. “Jag förstår inte vad den här grafen visar”

Data blir intressant först när du sätter den i kontext, väl då ger den dig möjlighet att analysera KPI:er och optimera kampanjer. Med hjälp av data kan vi analysera beteenden, hitta mönster och dra mer precisa slutsatser om både befintliga och potentiella kunder.

2. ”Har du hört om TikTok, eller?”

Vilken kanal du ska synas i beror helt på vart din målgrupp befinner sig. Bara för att TikTok är en plattform som expanderar betyder det inte att det är ett lämpligt kanalval för din affärsidé. Försök att hitta indikationer på vart din målgrupp befinner sig och vilken typ av innehåll de uppskattar. Kanske finner du ett befintligt koncept som du kan spinna vidare på. Du kan addera en personlig touch så att målgruppen hädanefter förknippar konceptet med ditt företag. Ibland blir det oväntade dock en lyckad strategi, så som Ryanairs humoristiska content på TikTok.

3. ”David på IT kan filma med sin nya iPhone”

Ibland kan företag få för sig att de plötsligt vill skapa content i form av film och lösningen blir att första bästa kollega får ansvaret. För att kunna skapa kvalitativ videomarknadsföring behövs strategi, kreativt koncept, manus, distribution och framför allt en professionell produktion. Det gör att innehållet kan skapas i flera format för olika kanaler och att det kan återanvändas.

4. ”Räcker den årliga julhälsningen?”

Att föra en aktiv närvaro i sociala kanaler är av stor vikt då det ger dig möjlighet att synas och skapa kundrelationer som genererar tillväxt. Att skapa varumärkeskännedom är ett långsiktigt arbete som kräver underhåll och hängivenhet. En bra start är att skapa en content strategi med tillhörande content plan för att strukturera upp innovativt och engagerande innehåll, även målsättning.

 

Vill ert företag lära er hur ni kan nyttja kunddata så hjälper vi på Appelberg gärna till. Vi kan vara med er i hela resan, från distributionsstrategi, kampanjhantering till analys och optimering. Är ni i behov av att producera film erbjuder även filmteamet mer än gärna sin hjälp.

 

Isabel Svensson ny head of distribution

Behöver ni hjälp att komma i gång med er LinkedIn-marknadsföring?

Vi kan hjälpa er med strategi, produktion och distribution. Hör av dig så berättar jag mer![/vc_column_text]

Kontakta mig så berättar jag mer[/vc_column][/vc_row]
Vill du få fler tips, inspiration och insikter inom content marketing?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.
[hubspot type=form portal=24937908 id=a07b83ed-8e9c-4e4c-9541-c72fd7248585]

This is custom heading element