AppelbergÅrsredovisningAwardsFilm

Appelberg har chans att vinna Svenska Designpriset

By August 28, 2019 No Comments

Appelberg är nominerade för två bidrag i Svenska Designpriset, som är en av landets största tävlingar inom visuell kommunikation. En film för Hjärt-Lungfonden och en årsrapport för SIS (Svenska institutet för standarder) har vunnit juryns tyckande och har därmed en chans att vinna i Svenska Designpriset.

Tom Barette, designchef på Appelberg, berättar att både SIS och Hjärt-Lungfonden tillhör kunder som Appelberg jobbat med under flera år, framför allt inom print.

  • Därför känns nomineringarna extra roliga för oss. Genom att lansera nya typer av produkter för trogna kunder visar vi att vårt innovativa designarbete håller hög klass, säger Tom Barette.

Birgit Eriksson är projektledare för filmen ”Alla kan rädda liv” på Hjärt-Lungfonden. Hon berättar att hon tagit del av många fina kommentarer från instruktörer inom hjärt-lungräddning som också spridit filmen ”Alla kan rädda liv” vidare.

  • Att ta fram en film som kan göra skillnad och vara livsavgörande är ett viktigt budskap för oss inom Hjärt-Lungfonden. Genom att öka kunskapen hos allmänheten om hjärt-lungräddning så kan vi rädda fler liv, säger Birgit Eriksson.

Britta Wallin är redaktör på SIS och redaktionellt ansvarig för organisationens årsrapport:

  • Det här är den första årsrapporten i print som vi gör med utgångspunkt i vår nya grafiska profil, som är del i en spännande moderniseringsresa som pågår hos oss på SIS. Att bli nominerade till Svenska Designpriset känns jättekul och hedrande.

Vinnarna utses vid en prisceremoni Göteborg den 17 oktober.

Från och med 2 september kan allmänheten påverka valet av vinnarna i respektive kategori. Gå in på designpriset.se och lägg din röst.

Svenska Designpriset är en tävling som öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom liknande kreativa områden och har som målsättning att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation. Tävlingen är indelad i 27 tävlingskategorier. Svenska Designpriset arrangeras av Batteri Kommunikation AB.

Appelberg är nominerade för SIS/Årsrapport som tävlar i kategorin ”Information-Årsredovisning-print” och Hjärt-Lungfonden/”Alla kan rädda liv” i kategorin ”Bildkommunikation-Rörlig bild/film”.

Länk till Hjärt-Lungfondens film:

https://vimeo.com/340204632

Länk till SIS Årsredovisning:

https://www.sis.se/globalassets/omsis/trycksaker-och-publikationer/sis_arsrapport_2018.pdf