AppelbergContent marketingVi på Appelberg

Appelbergs vd Elin Sahlström tillbaka efter föräldraledigheten

By April 20, 2020 No Comments

Efter att ha varit föräldraledig med sitt andra barn är Elin Sahlström sedan den 1 april tillbaka i rollen som vd på Appelberg. Vi passade på att ställa några frågor till henne.


Välkommen tillbaka Elin! Du har varit borta i drygt ett år. Hur känns det att vara på plats igen?

– Det känns jättebra att vara tillbaka! Jag har saknat mina kollegor och alla våra kunder, kreativiteten, och alla intressanta projekt vi gör.  Men man ska inte sticka under stol med att det har varit en utmaning att komma tillbaka under de rådande omständigheter som covid-19 har inneburit och innebär. Att börja första dagen med sätta sig i sitt eget hemmakontor istället för att gå till jobbet var kanske inte det jag såg framför mig för några veckor sedan. Man inser hur viktigt det fysiska mötet är. Men vi hittar nya tillvägagångsätt för att både leda, driva projekt och hålla igång en dialog – och det föder också kreativitet!

Hur ser du på framtiden just nu?

– Även om vi jobbar på med våra projekt i bra takt just nu, så är det klart att vissa saker har fått skjutas på. Vissa kunder har tillfälligt bromsat in och är kanske själva permitterade vilket sänker takten på en del produktioner. Men kan man se bortom denna ”paus” som coronakrisen innebär så tycker jag ändå att man kan se en ljus framtid för content marketing-branschen, och därmed även Appelberg. Vi har också många kunder som nu passar på att ta tag i de där projekten och skapa innehåll som de vet att de behöver framåt, men som vanligtvis inte riktigt hinns med. Till exempel kan det vara läge att producera innehåll till sina inbound marketing-flöden. Jag tror det är så man får tänka – att vi alla använder tiden på bästa sätt och försöker se bortom detta.

– Kommunikation överlag och content marketing specifikt har en viktig roll att spela både under en kris och efter. Företag behöver fortsätta kommunicera med sina kunder och anställda och fylla sina kanaler med innehåll som bygger trovärdighet. Kanske ännu mer nu när våra möjligheter till fysiska möten är drastiskt minskade. Även om vi kommer att gå tillbaka till något slags normaltillstånd så småningom så kan man nog lugnt påstå att den här krisen har förändrat vårt sätt att arbeta och kommunicera med varandra. Jag väldigt glad över att jobba i en koncern med ett extremt brett produkterbjudande och internationell närvaro. Det ger oss möjlighet att erbjuda och utveckla det bästa till våra kunder inom kommunikation och marknadsföring.

Vilket blir Appelbergs främsta fokus den närmsta tiden?

– Vårt fokus är såklart att stötta våra kunder på bästa sätt, och där försöker vi vara lyhörda för vad deras behov är just nu men också framåt. Det mest uppenbara handlar om att många behöver ställa om kommunikationen kring vad som skulle vara fysiska event. Vi på Appelberg har även utvecklat ett koncept för att hålla sprintar på distans för att företag även i dessa tider ska kunna utveckla nya koncept och strategier. Många satsar också på att förstärka med innehåll kring kundens resa online och att jobba mer med affärsnära innehåll som i sin tur hjälper säljarna som har en tuff tid nu när det blir svårare att få till fysiska möten. Och där har som sagt content marketing en viktig roll att fylla – att bygga den relationen med kunden genom engagerande och trovärdigt innehåll.