AppelbergContent marketingDigitaltDistributionLäsvärtSociala medier

Därför är distribution viktigt för din marknadsföring

By August 23, 2022 No Comments
distribution först


Att låta distributionen ta en central plats i din strategi gör din marknadsföring mer effektiv. Med bra content fångar du uppmärksamhet, väcker känslor och skapar konverteringar. Men hur når du dit?

Många företag kämpar med en stram budget där den största delen av kakan ofta läggs på produktionen. Och med en stor reklamtrötthet i ett digitalt landskap som konstant förändras känns det inte alltid så enkelt att sticka ut och skapa innehåll som engagerar målgruppen.

Det är lätt att på förhand tycka att en påkostad film är fantastisk och det bästa ditt företag någonsin gjort. Men varför lägga hundratusentals kronor på en produktion om ingen ser den? Vad gör den då för nytta?

Distribution först – innehållsproduktion senare

I stället för att först fokusera på produktion av innehåll, bör du vända på kedjan och tänka på distributionen först. Det kommer göra att du jobbar smartare och effektivare med din budget och dessutom får större effekt av marknadsföringen.

Lär känna din målgrupp

En strategi för distribution och hur ert innehåll ska anpassas på olika plattformar ska vara det första steget i er marknadsföring. Fråga dig vilka sociala medier de är aktiva i och lär känna kanalerna där din målgrupp finns. Ta reda på hur din målgrupp beter sig och vilken typ av innehåll som engagerar dem.

Distributionen avgör framgången för innehållet

Att sätta upp tydliga mål är avgörande för en lyckad marknadsföringskampanj. För att nå dit behöver du spendera tid och budget på distributionen. Det är nämligen där som du ser om ditt innehåll är tillräckligt bra och intressant för målgruppen. Därför är det så viktigt att först tänka på distributionen i din marknadsföring. Sen kommer vi till uppföljning, analys och hur man nyttjar data på bästa sätt för att göra ännu bättre kampanjer. Men det berättar vi gärna mer om över en kopp kaffe!

Isabel Svensson ny head of distribution

Vi hjälper er med distributionen

Vill du ha hjälp med distribution av ditt innehåll? Eller behöver du kanske en överskådlig strategi för hur ditt innehåll bör publiceras? Jag heter Isabel och jobbar som Head of distribution på Appelberg. Hör av dig så berättar jag mer!

Kontakta mig så berättar jag mer