AppelbergAwardsFilm

Framgångsrik lansering av SOS Alarms 112-app

By August 28, 2019 No Comments

I måndags lanserades SOS Alarms nya 112-app. Appelberg och N365 ligger bakom koncept, design och genomförande av lanseringskampanjen kring 112-appen.

I appen får allmänheten snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser. Den som ringer till 112 via appen skickar även automatiskt sin position till SOS Alarm, vilket innebär att det blir lättare att skicka rätt hjälp till rätt plats. Den som i dag kontaktar SOS Alarm utan appen måste uppge sin adress eftersom SOS Alarm inte har möjlighet att positionera den som ringer.

Appelberg och N365, som båda ingår i MP Group, har jobbat nära tillsammans med SOS Alarm för att hitta bästa möjliga sätt att marknadsföra appen.

  • Att använda sociala medier, inte minst Facebook, som primär plattform för en digital kampanj i den här storleken är en självklarhet. Inte bara för att man kan länka trafiken till AppStore och Google Play för direkt nedladdning, utan även för att det går att få en enorm räckvidd utan att behöva investera miljoner, säger Jim Forsgren, social media manager på N365.

Han berättar att ambitionen varit att skapa ett kampanjkoncept som ska fungera i olika typer av medier och samtidigt tilltala allmänheten, som varit den uttalade målgrupp som SOS Alarm vill nå.

Gabriella Dahlstedt, produktionschef på Appelberg, tycker att den största utmaningen med projektet varit att utforma ett koncept för en kampanj kring en app som förhoppningsvis ingen ska behöva använda.

  • Därför valde vi ett spår som fokuserar på att öka trygghetskänslan hos alla, till exempel genom att lyfta information om händelser i användarens närhet och – kanske viktigast av allt – att larmcentralen kan se din position om du ringer via appen, säger Gabriella Dahlstedt.

Tack vare appen kan användarna också:

  • Få information om olyckor som inträffar i närheten.
  • Ta emot VMA (viktigt meddelande till allmänheten) och annan krisinformation.
  • Få mer kunskap om trygghet och säkerhet genom kristips och instruktionsfilmer.

Vill du veta mer?

Gabriella Dahlstedt, Appelberg

0765-27 54 49