Vi på Appelberg

Guld i Svenska Designpriset

By October 29, 2019 No Comments

Vi vann!

Appelbergs film ”Alla kan rädda liv” för Hjärt-Lungfonden vann guld för bästa film när Svenska Designpriset delades ut på Rondo i Göteborg den 17 oktober.

Juryns motivering löd:

“För humor, tempo och grafik i ett engagerande samspel som gör livsviktig information lätt att minnas.”

Filmen är framtagen för Hjärt-Lungfonden med syftet att öka kunskapen om hjärt- och lungräddning, för att fler liv ska kunna räddas. Forskning visar att ju tidigare insatser man gör vid plötsligt hjärtstopp desto större är chansen till överlevnad.

– Vi på Hjärt-Lungfonden är oerhört stolta över att vi tillsammans med byrån Appelberg tog Svenska Designprisets guldmedalj för vår livsviktiga film ”Alla kan rädda liv”. Filmen är väldigt speciell med ett viktigt budskap som kan vara livsavgörande. Varje timme drabbas en person av plötsligt hjärtstopp i Sverige. Tiden är dyrbar, genom att öka kunskapen hos allmänheten om hjärt-lungräddning så vi kan rädda fler liv, säger Hjärt-Lungfondens Birgit Eriksson.

– Ett stort tack till det fantastiska teamet, Nora Henriksson, Simon Flack, Sedki Alimam och Alexander Biörsmark på byrån Appelberg och min kollega Johan Palmqvist som medverkat till att ta fram denna film som kan göra skillnad och rädda liv!

Svenska Designpriset är en tävling för alla som arbetar med grafisk design och formgivning och har som målsättning att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation. Vinnarna utses genom röstning på Svenska Designprisets hemsida sammanslaget med juryns bedömning. Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB.

Appelbergs vinnarfilm är gjord av Nora Henriksson, Sedki Aliman, Alexander Biörsmark och Simon Flack.

Stort grattis till alla inblandade!

Vill du veta mer om hur vi jobbar med film, kontakta Elin Sahlström, vd på Appelberg.

[email protected]