AwardsContent marketingFilmUtmärkelse

Guld till Appelberg för Legends of Long Haulage

By 7 februari, 2019 No Comments

Vi vann! Appelberg knep guldet i Resumés tävling ”Månadens content” för Scanias filmserie ”Legends of Long Haulage”.

Under sommaren 2018 publicerade Scania filmserien ”Legends of Long Haulage”. Appelberg producerade filmserien som skildrar en dramatisk lastbilsresa på 1001 mil från Norge till Dubai 1976 i sex delar.

Filmen består av arkivmaterial från Scania och nutida intervjuer med äldre lastbilschaufförer som vittnar om utmaningarna under denna epok.

– Följarna älskade serien. Äldre förare berättade om sina historier, många ville ha fler och längre avsnitt och andra ville ha serien på DVD. Men den vanligaste kommentaren var personer som taggade en kompis och tipsade om serien – det bästa betyget vi kunde få, säger Rasmus Lindgren till Resumé.

Filmserien blev en succé och sågs av nära 4 miljoner tittare.

Därför vann Appelberg

Jurymedlemmen Ylva Söderberg från contentbyrån Chiffer motiverade utmärkelsen så här: ”Ett imponerande arbete, att ta ett gammalt filmat material och göra något nytt av det med själ och hjärta och med fokus på målgruppen. Kommer på mig själv att bli fångad av filmen och vilja titta klart och veta hur det går för lastbilschaufförerna långt ut i öknen. Riktigt bra storytelling!”

Du hittar hela intervjun på Resumé samt mer om uppdraget på Appelbergs blogg. Här läser du också mer om hur vi jobbar med Scania och hur de byggde upp sin inhouseredaktion.

Vill du också vinna Månadens content? Kontakta vår filmchef Nora.