AnimeratAppelbergFilm

Jag älskar animerat!

By September 14, 2022 No Comments
Animation av Malin Nyqvist


Vill du förklara något komplicerat, vara extra tydlig eller kanske berätta något känsligt men utan att använda en specifik person? Då är animation vägen att gå i din marknadsföring! Med hjälp av animation kan du snabbt fånga målgruppens uppmärksamhet och förmedla ditt budskap eller story på ett unikt sätt.

Jag har producerat animerade filmer för många olika typer av företag – stora som små. Under åren har jag lärt mig att animation är jättebra för att förtydliga och förklara, men också fantastiskt för att väcka känslor, förtrolla och underhålla. Som kreatör är du fri att bestämma vart du vill ta tittaren. Du kan styra över timing, hur något ser ut och hur det rör sig.

Tillsammans med ett genomtänkt manus och en välgjord ljuddesign är det ett väldigt kraftfullt verktyg. Du kan vara allvarlig, rolig och allt där emellan. Det finns lika många möjligheter inom animation som det finns bildstilar. Det är nästan bara kreativiteten som sätter gränser…

För mig som alltid har tyckt om att rita har 2D-animation fallit sig naturlig. När jag pluggade Motion Creative linjen på Hyper Island gjorde jag min praktik i London på den prisbelönta animationsstudion Moth Studio. Det var otroligt lärorikt och inspirerande att få vara en del av teamet och se hur de angriper varje projekt med eftertanke och lekfullhet.

Här kommer tre exempel på animerade filmer som jag inspireras av! Välkommen till en dimension bortom den fysiska världens lagar och begränsningar.

/Malin, animatör på Appelberg

Blue – CNN

I samarbete med CNN har Moth Studio gjort första avsnittet ur serien “Colorscope”. Ett bra exempel på hur elegant design och väl genomförd animation kan fånga och förflytta tittaren genom tid och rum.

Trots sina väldigt faktaspäckade 1,5 minuter tappar du som tittare aldrig fokus.

Modern Love – New York Times

Moth Studio tar sig ofta an känsliga och svåra ämnen. Här har det gjort en prisbelönt film baserad på The New York Times kolumn Modern Love.

Ett återhållsamt och finkänsligt bildmanér skapar en vacker inramning till den här fina berättelsen.

Catastrophism – Fevr

Ett helt annat manér, humoristiskt och knasigt med kollage.

Med ett bra manus, rätt timing och ljuddesign kan det bli riktigt kul med animerat som här i filmen Catastrophism av Fevr.

Malin Nyqvist

Vill du veta mer om hur animerat kan hjälpa dig och ditt företag?

Animation är bara en del av vårt filmerbjudande. Jag heter Malin Nyqvist och är animatör på Appelberg. Tveka inte att höra av dig till mig om du vill veta mer eller bara vill bolla idéer!

Malin Nyqvist

[email protected] | +46 (0)73 924 99 21

Kontakta mig så berättar jag mer