AppelbergDigitaltFilmNyanställd

Nora Henriksson ny filmchef på Appelberg

By 6 September, 2018 No Comments

Nora Henriksson har utsetts till ny chef över Appelberg Publishing Groups filmavdelning. Hon tar samtidigt plats i Appelbergs ledningsgrupp.

 

Nora Henriksson har lång erfarenhet inom tv- och filmproduktion, både framför och bakom kameran.

Innan Appelberg har hon bland annat jobbat på produktionsbolaget Nordisk FilmTV, som redaktör för program som Konstnärsdrömmen, Fuskbyggarna och Ebbots Ark, på Aftonbladets contentavdelning Partner studio och Aftonbladet TV. Hon har även varit sportjournalist och programledare på TV4 och Canal Plus (nuvarande C More), där hon under några år ledde studiosändningarna kring Premier League och Serie A-fotbollen.

– Brytpunkten mellan det dokumentära berättandets autenticitet, reklamvärldens kreativitet och hela content-genrens uppdrag att berätta starka historier är väldigt spännande tycker jag. Min företrädare Elin Sahlström har skapat en filmavdelning som har väldigt mycket kreativ talang, och som speglar just den mixen på ett intressant sätt, säger Nora Henriksson.

– Just den här gruppen är också en stark anledning till att jag tackade ja till den här utmaningen. Det, tillsammans med att det är en väldigt spännande tid för rörligt innehåll där det hela tiden rör på sig och det gäller att ligga i framkant när det kommer till mätning, uppföljning och omvärldsanalys.

Brytpunkten mellan det dokumentära berättandets autenticitet, reklamvärldens kreativitet och hela content-genrens uppdrag att berätta starka historier är väldigt spännande tycker jag.” – Nora Henriksson

Filmproduktionen är Appelbergs snabbast växande verksamhet. Det är tydligt att fler och fler av Sveriges B2B-företag har insett styrkan i att kommunicera med sina kunder med rörlig bild. Filmavdelningen har idag 14 medarbetare och står för cirka 30 procent av Appelbergs omsättning. Nora Henriksson har varit projektledare på filmavdelningen sedan årsskiftet.

– Vi kommer från en stark sommar, där serien Legends of Long Haulage som vi gjorde för Scania har nått hela 3,5 miljoner vilket är ett kvitto på att vi skapar innehåll som engagerar. Det ska vi givetvis fortsätta att göra. Vi har en hel del nya format under utveckling, allt från nya seriesatsningar till filmproduktion för long read, säger Nora Henriksson.

Hon efterträder Elin Sahlström som tillträdde som ny vd på Appelberg i juni.

– Med sin breda bakgrund och sitt stora engagemang har jag stort förtroende för att Nora kommer att fortsätta utveckla filmavdelningen och ta den till nya nivåer, en resa jag känner att jag bara påbörjade. Jag lämnar därför med varm hand över till Nora, säger Elin Sahlström, vd på Appelberg Publishing Group.