DigitaltLäsvärtSociala medier

Annonsering i sociala medier – så lyckas du med det

By September 26, 2018 No Comments
Träsymboler förstoras av ett förstoringsglas för att symbolisera hur du lyckas med annonsering i sociala medier.

Det finns inte längre någon legitim bortförklaring till att inte satsa på annonsering sociala medier. Din målgrupp finns där och med rätt verktyg kan du nå rakt in i dess kärna.

Att annonsera och arbeta med retargeting i sociala medier är en säker väg till kärnan av ditt företags målgrupp. Men för att lyckas finns det några saker du behöver tänka på. Det är vanligt att man lägger ner mycket arbete på annonserna men glömmer bort, eller kanske ignorerar, att mäta och utvärdera hur de presterat.

Lathund för annonsering i sociala medier:

1. Sätt en strategi

Precis som gällande all typ av kommunikation är det viktigt med en grundlig strategi även för sociala medier – både för det organiska innehållet och annonseringen.

2. Definiera din målgrupp

Lägg ner tid på att verkligen lära känna och definiera din målgrupp och deras beteende i sociala medier. Det kan kännas som ett långdraget och besvärligt arbete, men det är viktigt och kommer att ge resultat. En tydlig bild av målgruppen gör det enklare att nå rätt personer och därmed få högre kvalitet på dina följare.

3. Kvalitet framför kvantitet

Publicera hellre färre och relevanta inlägg som ger resultat än att spamma med flera ogenomtänkta. Tiden då många följare och flera tusen likes var viktigast är dessutom förbi. 5000 följare gör inte särskilt mycket nytta om det endast är 2 procent av dem som är aktiva.

4. Testa dig fram

I många sociala kanaler kan man ta hjälp av A/B-tester för att hitta rätt i annonsdjungeln. Med hjälp av dessa kan du prova olika bilder, texter eller målsättningar och sedan utvärdera vad som givit bäst resultat.

5. Mät och utvärdera

Det är vanligt att man lägger ner mycket arbete på annonserna men glömmer bort, eller kanske ignorerar, att mäta och utvärdera hur de presterat. Gör inte det misstaget! Med tydliga mål och uppföljning arbetar du mot att ständigt förbättra dina resultat.

6. Ha en contentplan

Vill du skapa ett starkt nätverk och förtroende för ditt företag måste närvaron i sociala medier vara professionell och engagerande. Och för att uppnå detta krävs mer än annonsering. Se till att ha en plan även för det organiska innehållet och din content marketing – annars kommer engagemanget du vunnit via annonserna att rinna ut i sanden.

Vill du få hjälp med sociala medier som som ger effekt?

Isabel Svensson ny head of distribution
Vi är experter på digital marknadsföring

Utan en distributionsstrategi för er innehållsmarknadsföring är det svårt att nå maximal effekt. Vi på Appelberg kan vi hjälpa dig med strategi, distribution, produktion och mer för att du ska nå ut till din målgrupp.

Jag heter Isabel Svensson och är Head of Distribution på Appelberg. Kontakta mig om det är något du undrar eller behöver hjälp med så tar vi det därifrån!

Kontakta mig!