AppelbergContent marketingDigitaltDistributionLäsvärtSociala medier

Så marknadsför du ditt företag på LinkedIn – 5 tips för kraftfulla resultat

By September 7, 2022 No Comments
En animerad logotyp av LinkedIn.

Är du osäker på hur du ska hantera företagets marknadsföring på LinkedIn? Oavsett om ni precis har börjat fundera på att använda Linkedin eller om ni faktiskt har börjat testa er fram, så är ni på rätt väg. LinkedIn har idag över 740 miljoner användare och är en otrolig resurs för B2B-marknadsföring. Med rätt innehåll för ditt företag kan du nå fantastiska resultat.

1. Uppdatera LinkedIn-profilen för ditt företag

LinkedIn är jobbvärldens sociala medie där användare hanterar privata och professionella nätverk över hela världen. Därför vill ni som företag presentera er på ett snyggt och relevant sätt. Att se till att profilsidan är uppdaterad kan framstå som ett grundläggande tips, men tänk på att er företagssida inte bara är ansiktet utåt för inloggade. Den syns även i sökresultat på Google.

Är företagets profilbild den senaste versionen av er logotyp? Vad säger ert omslagsfoto om företaget? Syns er geografiska plats? Är avsnittet ”Om oss” inspirerande och SEO-anpassat? Ju bättre er LinkedIn-profil är ifylld, desto starkare blir dess presentation och värde på plattformen.

2. Aktivera företagets medarbetare för större räckvidd

LinkedIn är ett socialt media som bygger på att dess användare nätverkar och delar intressant innehåll till sina följare. Som företag är därför era anställda en av de starkaste faktorerna för att nå ut. De har sina egna nätverk av yrkesmänniskor som kan upptäckta ditt företag och bli nyfikna på er verksamhet.

När en medarbetare lägger till företaget under sina erfarenheter och delar innehållet ni publicerar, ökar ni räckvidden på LinkedIn markant. Att bjuda på nyheter, tipsa om inspirerade insikter, dela lyckade resultat eller ge en inblick i arbetet ”bakom kulisserna” skapar tillit och nyfikenhet. Fler kommer vilja följa ert företag och som en effekt av det, bidra till större räckvidd på LinkedIn.

3. Så skapar du content för LinkedIn

Att marknadsföra sig på LinkedIn skiljer sig från andra sociala medier som Facebook, TikTok, Twitter eller Instagram. I stället för att fokusera på snabba klick, är LinkedIn en plattform där du behöver tillföra innehåll som ger ett faktiskt värde för användarna. Se det därför som en möjlighet att dela content för en professionell målgrupp med syfte att inspirera, utbilda och underhålla dem!

Men du behöver inte skapa allt innehåll själv. En bra mix av egenproducerat content och annat material från en tredje part som på något vis relaterar till din bransch väcker intresse, skapar trovärdighet och bidrar till försäljning. Målet är att din företagssida på LinkedIn ska fungera som en hubb för information som andra vill ta del av och engagera sig i. För kom ihåg, ju fler som interagerar med dina inlägg, desto större chans att det sprider sig vidare i dessa personers nätverk!

4. Sätt upp en långsiktig strategi för sociala medier

Att arbeta med marknadsföring i sociala medier handlar om att arbeta strategiskt och långsiktigt. Få företag lyckas på första försöket med sin marknadsföring på LinkedIn. För att den ska bli framgångsrik behöver ni lära känna er målgrupp och förstå vad som intresserar just dem.

Börja med att göra en innehållsplan som är överskådlig och lätthanterlig. Sätt upp tydliga mål för att enkelt följa arbetet. Med tiden kommer du se vilken typ av innehåll som passar bäst på just er LinkedIn-sida och det är då enkelt att uppdatera er strategi och innehållsplan.

5. Analysera resultat för din innehållsmarknadsföring på LinkedIn

Att skapa innehåll är bara första steget när du marknadsför ditt företag på LinkedIn. Det är viktigt att analysera och utvärdera hur det publicerade innehållet faktiskt presterar. Vilken form av innehåll generar flest läsare? När kommenterar andra användare mest? Vilka ämnen får följare att dela innehållet?

Genom att analysera och observera hur ditt content tas emot på LinkedIn, kan du optimera din innehållsplanering kontinuerligt. På så vis förbättrar du hela tiden din företagssida. Det finns massor av statistik att grotta ner sig i på LinkedIn, se därför till att börja med några enkla KPI:er för att lättare benchmarka innehållet.

Isabel Svensson ny head of distribution

Behöver ni hjälp att komma i gång med er LinkedIn-marknadsföring?

Vi kan hjälpa er med strategi, produktion och distribution. Hör av dig så berättar jag mer!

Kontakta mig så berättar jag mer