AppelbergContent marketingDesignDigitaltLäsvärt

Så når du ut med hjälp av infografik

By September 13, 2022 No Comments
infografik appelberg

Vill du förmedla något komplicerat eller nå ut med ny information till dina kunder? Kanske har ditt företag ändrat sin strategi eller sitt erbjudande? Med infografik eller animering får du fram informationen på ett snabbt och direkt sätt.

När något är svårt att visualisera med bild, som till exempel en process eller ett system, är infografik ofta ett smart och effektivt alternativ. Men en animering av information kan också användas för att på ett tydligt sätt komplettera eller ersätta komplexa informationstexter.

5 fördelar med infografik:

1. Lättöverskådligt

Människor har lättare att ta till sig visuell information. Vi bearbetar bilder 60 000 gånger snabbare än vanlig text och över 90 procent av information som når hjärnan är visuell.

2. Viral spridning

Infografik är en bra typ av innehåll att dela och sprida i sociala kanaler. Effekten av ett tilltalande visuellt uttryck är betydligt högre än för enbart text och bild.

3. Stärkt varumärke

Med infografik där du använder din grafiska profil, logga och färger sprider du och ökar kännedomen om ditt varumärke.

4. Ökad trafik

Infografik som är länkad till din webbplats driver trafik dit i takt med att läsarna klickar och delar.

5. Visar på expertkunskap

Den research och förarbete som krävs för att skapa en infografik visar på din kunskap och hjälper till att positionera dig som expert i ämnet.

På Appelberg ger vi liv åt komplexa system och resonemang genom användarvänlig och visuellt tilltalande infografik både digitalt, i print och i film. Här hittar du ett urval av Appelbergs tidigare produktioner eller läs mer om vårt designutbud.