Content marketingDigitaltSociala medier

Appelberg tipsar: Så skapar du en bra webbplats

By April 11, 2022 No Comments
Tips på hur du skapar en vinnande webbplats för ditt företag


Att webbplatsen har en central roll i alla företags marknadskommunikation är ett faktum. Men huruvida hemsidan är rustad för att framgångsrikt kunna axla denna avgörande huvudroll är upp till dig som marknadsförare att säkerställa. Här är 9 steg till en vinnande webbplats.

1. Responsiv design

Din målgrupp kommer med stor sannolikhet att besöka din sajt från sin mobil och oavsett enhet behöver användarupplevelsen hålla samma höga nivå. I dag är en responsiv design ingen rekommendation, utan ett måste.

2. Prioritera det viktigaste

Allt är inte lika viktigt. Bestäm vad som är mest avgörande för din verksamhet och prioritera innehållet därefter. E-handel? Kontakt? Nyheter? Blogg?

3. Fokuserat budskap

Prata inte om allt samtidigt. Flera olika budskap i ett förvirrar och du riskerar att tappa besökarens intresse på vägen.

4. Organisera innehållet

Se till att var sak har sin plats och att varje sida gör sitt jobb. Dina besökare kommer från länkar, sök och sociala medier med olika behov och förväntningar. Ge dem det de vill ha, med minsta möjliga antal klick.

5. Optimera kundresan

Se till att leverera bästa möjliga användarupplevelse hela vägen – från första kontakten med ditt företag till tackmailet för beställda tjänster.

6. Skruva på detaljerna

Innehåll, design, funktionalitet – allt påverkar intrycket. Spara inte alla uppdateringar till en rejäl omgörning utan satsa på ständig utveckling.

7. Gör bra bättre

Kom ihåg att en hemsida aldrig blir färdig och att du behöver analysera och förbättra även det som fungerar.

8. Lyssna på målgruppen

Låt mottagarens behov och åsikter spela roll – inte kollegornas tyckande. Annars är risken att din organisation hamnar i navelskådarposition och fattar internkommunikationsmässiga beslut.

9. Ta hjälp

Du behöver inte själv ha koll på teknik och algoritmer. Var experten på ditt företag och lämna de tekniska bitarna åt någon som kan det bättre.

Vill du veta mer?

Din webbsida är central i din företagskommunikation. Låt oss hjälpa dig att berätta ditt företags historia på ett sätt som engagerar, konverterar och naturligtvis är optimerat.
Kontakta oss så berättar vi mer.