AppelbergDigitaltFilm

Silver till Mediaplanets “This is what we do”

By June 5, 2018 No Comments

Personalen är företagets bästa ambassadörer. Därför gav vi oss ut i världen när globala Mediaplanet ville spela in rekryteringsfilm. Insatsen prisades nyligen i årets Swedish Content Awards.

 

Vad ligger bakom framgången för rekryteringsfilmen “This is what we do”? Vi frågade Olle Pettersson, marknadsansvarig på Mediaplanet International, och Appelbergs regissör Alexander Biörsmark, som producerat den.

Grattis till silvret för “This is what we do”! Hur känns det?

Alexander: Ibland är man second best, men även det är väl även en vinst på något vis? Jag är stolt över filmen och priset är ett bevis på att vi lyckats med det som var uppgiften.

Olle: Silverplatsen är ju den första förloraren… Nej då, det känns förbaskat kul att vinna pris för “Bästa Effekt” eftersom att många fortfarande verkar tro att content marketing är svårt att mäta.

Vad var roligast med att göra filmen?

Alexander: Jag tror det roligaste var att få åka runt jorden med Olle. Vi träffade massor av härliga människor som bjöd in oss till deras värld.

Olle: Det har varit en fröjd att jobba och resa med Alexander, den skickligaste kreatören jag arbetat med. Själva filmprojektet “This is what we do” var ju egentligen bara ett verktyg för att vi sen skulle kunna äga och driva vår egen rekrytering och attraktionskraft. När vi blev totalt överösta med jobbansökningar – då blev jag glad på riktigt.

Varför tror ni att den fått så stor uppmärksamhet?

Alexander: Jag tror det beror på att vi vågade gå åt ett annat håll än traditionella rekryteringsfilmer. I stället för att lyfta en bunt mellanchefer som säger företagskorrekta floskler så vågade Mediaplanet lyfta en dialog med attityd. Något som speglar verkligheten.

Olle: Jag är ärligt talat rätt trött på alla värdelösa ”employer branding-videos”. I Mediaplanet-familjen är vi 500 dunderbra människor som är utspridda i femton länder och bidrar till vår expansion. Den känslan ville vi visa, och den får du inte av att stoppa in fem färgglada människor i ett rum framför en kamera och be dem berätta om hur fantastiskt det är att jobba i ett globalt företag. Och det har vi verkligen lyckats med. Flera jobb som vi har annonserat ut har fått över 400 ansökningar.

Behöver du hjälp med en kampanj eller är intresserad av employer branding-film? Kontakta Appelbergs filmchef Nora Henriksson som du också kan läsa mer om här.