AppelbergDigitalt

Två stjärnor i Mediaplanet group hyllas på prestigefulla listor

By July 4, 2018 No Comments

Två av Mediaplanet Groups stjärnor har tagit plats på prestigefulla listor. Appelbergs Emma Pettersson är en av näringslivets 150 Superkommunikatörer och Jonna Säll är med på listan 100 Significant Women in Native Advertising 2018.

 

Appelbergs social media manager Emma Pettersson har utsetts till en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer av tidningen Resumé. Hon har jobbat på Appelberg sedan hösten 2017 och var en av initiativtagarna till den ideella organisationen Födelsevrålet. Det är Sveriges första brukarorganisation för födande före, under och efter förlossning – som grundades i februari 2016.

Födelsevrålet gav politiskt genomslag

Födelsevrålet organiserade #BBmarschen som tusentals människor på 16 olika orter deltog i förra året. Genomslaget blev stort och ledde till att statsminister Stefan Löfven fick uttala sig om resursbristen inom förlossningsvården. En månad senare bekräftade socialminister Annika Strandhäll, efter arbete med bland annat Födelsevrålet, att förlossningsvården ska få ett tillskott på en miljard kronor extra per år.

Jag är sjukt stolt och ser det som ett kvitto på att allt det arbete jag gjort faktiskt nått ut, och förhoppningsvis gjort skillnad.” – Emma Pettersson

Grattis Emma, hur ser du på att bli utnämnd till Superkommunikatör?
– Det känns otroligt stort. Jag har nog inte riktigt smält det än faktiskt. Men jag är sjukt stolt och ser det som ett kvitto på att allt det arbete jag gjort faktiskt nått ut. Förhoppningsvis har det gjort skillnad.

Hur var det att jobba med Födelsevrålet?
– Födelsevrålet är, och kommer alltid vara, min bebis. Det är något av det häftigaste jag har fått vara med att bygga upp och något jag verkligen brinner för. Målet med organisationen var att lyfta krisen som pågår inom mödra- och förlossningsvården. Vi ville skapa opinion och även stötta föräldrar som upplevt olika slags trauman som följd av krisen. Det har varit hårt arbete, men vi lyckades med våra mål och det är jag väldigt stolt över.

Höjer ribban för Native Advertising

Native Advertising Institute har sammanställt listan 100 Significant Women in Native Advertising 2018. De som kvalat in är ”women in the industry who are raising the bar for native advertising”. Och en av dem är N365:s Jonna Säll.

Jonna Säll var en av de första som anställdes på N365 för fem år sedan och är nu general manager global. Titeln innebär att hon är ytterst ansvarig för verksamheten på alla N365:s sju marknader. Tidigare har hon bland annat jobbat på Aftonbladet och tagit fram Bonnier News native advertisning-erbjudande.

– Det är otroligt häftigt att vara förärad en plats på listan bland alla dessa imponerande kvinnor med namn som Melanie Deziel och Fara Warner. Jättecoolt!