AppelbergNyanställdVi på Appelberg

Välkommen Michel – Ny Head of film

By March 18, 2022 No Comments
Michel Megherbi Head of film

Efterfrågan på rörligt material fortsätter att öka när allt fler företag väljer film som media i sin content marketing-strategi. Kul och helt rätt tycker vi! Därför sätter vi plattan i mattan för Appelbergs filmerbjudande och välkomnar Michel Megherbi som ny Head of film. 

Tillåt oss att skryta lite: Michel har studerat film vid UCLA i Los Angeles, jobbat som filmchef på Edisen Content Agency (former Chimney Group) och varit Exekutiv Producent på SVT Drama. Hans kompetens sträcker sig från långfilmer som Snabba Cash till internationella tv-serier och reklamfilmer och vi är så klart glada att välkomna Michel som en del av Appelbergs filmteam.

Välkommen till Appelberg! Vi har hört att du utbildade dig till jurist, men bytte riktning helt. Vad hände?

Bra fråga. Det korta svaret är att jag alltid har velat jobba med film, men valde en ”trygg” utbildning innan jag till slut insåg att jag var tvungen att följa min passion. Det bästa valet jag har gjort!

Det är vi väldigt glada för. Varför ska man använda sig av film i sin kommunikation?

Ända sedan jag såg de första Star Wars-filmerna har jag insett hur stor effekt film har på oss. Det finns inget medium som kan påverka oss såpass mycket som film.

Vilka är de viktigaste utmaningarna för företag som väljer att jobba med film?

Att man vill säga för mycket. Vilket är helt förståeligt, men dessvärre lite kontraproduktivt. Du kan likna det vid att träffa en ny person för första gången som envisas med att berätta hela sin livshistoria. Det kan bli svårt att ta till sig och att komma ihåg vad som sägs. Men med det sagt så kan man naturligtvis säga väldigt mycket i en film på väldigt kort tid, men då är det extra viktigt att prioritera och hitta rätt format.

Och de vanligaste missarna?

Att man inte tänker på hur och var filmen skall visas och hur man ska nå sin publik. Du kan göra världens bästa film, men om du inte får någon att titta på den riskerar din film att inte ge någon effekt. I min värld finns inget värre än en film utan publik. Du kan likna det vid hur man gör med marknadsföringsbudgetar för långfilmer i Hollywood. Om en film kostar 100 miljoner kronor brukar man generellt sett lägga till minst 50-100 procent extra på marknadsföringen av själva filmen. Lyckligtvis för content- och reklamfilmer pratar vi inte om så stora budgetar och det kan i vissa avseende räcka med mycket lägre distributionsbudgetar i förhållande till filmens budget. Det beror helt på var och hur man vill nå ut.

Vad ser du mest fram emot under filmåret 2022?

Med tanke på världsläget just nu är det med viss försiktighet jag ser fram emot detta filmår. Men om det är något vi har lärt oss från tidigare kriser så är det att det tycks få kulturen att utvecklas och blomstra. Kanske det som är det vackra i kråksången. Det som är unikt just nu är hur människor och företag öppet vågar ta ställning och på olika sätt gör sin röst hörd. Något som känns sunt och upplyftande. Inte minst för de utsatta.

michel
Vill du veta mer?

Mitt namn är Michel Megherbi och jag är Head of film på Appelberg.

Kontakt mig gärna på [email protected] | +46 (0)76 876 49 81

Kontakta mig