AppelbergNyanställdVi på Appelberg

Välkomna Marie och Cajsa – Appelbergs nya projektledare

By August 30, 2021 No Comments
marie antonsson cajsa högberg

Inför hösten förstärker vi teamet med inte en, utan två projektledare: Marie Antonsson och Cajsa Högberg. 

Marie Antonsson har nyfikenhet som vassaste vapen och kommunikation i hållbarhetsfrågor som paradgren. Hon har många års erfarenhet som copywriter och projektledare och kommer närmast från fastighetsbolaget K2A, då i rollen som kommunikationsansvarig.

Cajsa Högberg brinner för att berätta stories som engagerar, konverterar och bygger varumärkeHon har lång erfarenhet som reporter och redaktör och kommer närmast från frilansverksamhet med uppdrag för bland andra Handelsbanken och Arla. 

Varför valde ni Appelberg? 

– För möjligheten att få jobba på en kommunikationsbyrå med tyngd inom content marketing som har goda och långa relationer med intressanta kunder.

– Det är extra roligt att bli en del av Appelbergs kompetenta team när företaget vidgar sitt gedigna erbjudande inom content marketing med en satsning på film och SEM. Med kollegor och kunder som verkligen brinner för bra och relevant content kommer det här bli händelserikt och roligt.

Kan ni bjuda på någon spaning inom content marketing? 

Vi ser redan att många företag våga släppa produktfokus i sitt contentGenom att fokusera på storytelling som är relevant för kunden och berör snarare än säljer lyfter man sitt varumärke och trovärdighet. 

Blockets kampanj Bättre begagnat är ett bra exempel där man istället för att uppmana till att sälja sina gamla saker lär ut hur saker kan lagas och användas vidare.

Med risk för att vara motsägelsefull så skulle jag även säga precis motsatsen. Jag tror vi kommer se mer content framöver som är otroligt smalt och riktat till en väldigt begränsad målgrupp med intressant detaljfokus som engagerar de som verkligen vill veta ALLT om ett ämne.


TikTok, det är väl bara för kids?!
Jomen visst, tittar man på statistiken så är TikTok fortfarande de yngres kanal. I åldrarna 16–25 år använde 47 procent appen under tredje kvartalet 2019. Och bland de över 45 år använder tio procent appen.

Men vänta bara tills rapporten om Svenskarna och internet 2021 kommer senare i höst. Då kommer siffrorna se annorlunda ut. Det går inte att ignorera en app som fram till december 2020 hade 2,6 miljarder nedladdningar och som i augusti 2021 gick om Facebook som världens mest nedladdade app.
 

Vad ser ni fram emot så här i början på er Appelbergresa?

– Vi ser att våra kunder verkligen inte mjukstartar hösten utan snarare har väldigt mycket på gång, vilket är kul. Så vi ser fram emot att hoppa i det djupa direkt och börja producera content som ger effekt.

Vill du komma i kontakt med Cajsa och Marie? Skriv en rad till [email protected] eller [email protected]