Content marketingDigitaltEventSociala medierUtbildning

Vässa din kommunikation med våra kurser hos Resumé Akademi

By September 20, 2018 No Comments

Syftet för alla oss som arbetar på Appelberg är att utveckla ditt företags kommunikation. Nu kan du få verktygen att göra det på egen hand – med våra handfasta kurser hos Resumé Akademi.

Under hösten ger Appelberg två heldagskurser för Resumé Akademi: ”Skriva för webb och sociala medier” och ”Content marketing – skapa innehåll som är efterfrågat, underhållande och engagerande”. Ta chansen och vässa din kommunikation med oss!

Skriva för webb och sociala medier

I de digitala publiceringskanalerna råder spelregler som förändras i takt med läsarnas beteende och som ställer höga krav på dig. Under denna heldagsutbildning kommer du att få lära dig följande:

  • Vilken text som passar var.
  • Hur du skriver med rätt vinkel och tonalitet för din målgrupp.
  • Hur du når ut i sociala kanaler och skapar en text som är optimerad för webben.

Kursledare är Nicolaus Daun, redaktör och skribent på Appelberg. Han har över 15 års erfarenhet som journalist, varav nästan tio i olika redaktörsroller på Dagens Nyheter och som ansvarig webbredaktör på DN.se. I dag arbetar han huvudsakligen med webb och sociala medier för Scania.

– Kursen ger dig alla verktyg du behöver för att känna dig trygg, oavsett vilken kanal du skriver för. Både nybörjare och rutinerade skribenter kan utveckla sitt skrivande. Mitt mål är att inspirera deltagarna att ta sitt skrivande till nästa nivå, säger han.

Kursen ger dig alla verktyg du behöver för att känna dig trygg, oavsett vilken kanal du skriver för.” – Nicolaus Daun

Content marketing – skapa innehåll som är efterfrågat, underhållande och engagerande

Digitaliseringen har skapat helt nya möjligheter, samtidigt är mediebruset mer svårgenomträngligt än någonsin. För att nå fram till din målgrupp krävs det att du skapar innehåll som är efterfrågat, underhållande och övertygande. Det är ingen enkel uppgift och dagligen spenderas många contentkronor med utebliven effekt. I denna handfasta heldagskurs får du kunskapen, processerna och inspirationen som behövs för att lyckas.

Kursledare är Moa Thorsell som har en bakgrund som multijournalist. Hon har bland annat ansvarat för intern och extern kommunikation på Bonnier Tidskrifter och digitala kanaler på stiftelsen Berättarministeriet. På Appelberg har hon bland annat projektlett kunder som Tele2 och Teknikföretagen.

– Kampen om målgruppens uppmärksamhet är hård, därför har content marketing blivit obligatoriskt. Det behövs för att med trovärdighet väcka engagemang och bygga sitt varumärke. Jag vill med kursen ge dig som deltagare verktygen för att skapa innehåll som ger effekt, säger hon.

Vill du veta mer?

Kontakta vår tf VD Petra Malm på 076 527 54 02 eller [email protected].