Kund

SIS

Uppgift

Genom sin form och sitt tilltal lockar Magasinet S till läsning hos betydligt fler än de redan insatta. Den bygger SIS varumärke i strategiskt viktiga målgrupper och fungerar som underlag för opinionsbildning, kundmöten och event.

Tjänster

Texter
Design
Branding

Erkännanden

Nominerad Swedish Content Awards

“Vem har sagt att ett modereportage inte kan förmedla betydelsen av standarder för ett smart och hållbart samhälle?”

Kristin Djerf
Projektledare / redaktör, Appelberg
Uppdrag

SIS, Svenska institutet för standarder, är en medlemsorganisation som driver och samordnar standardiseringen i Sverige. SIS har utmaningen att standarder för många har en tråkig och ”fyrkantig” klang, och ofta missuppfattas som en bromskloss för innovation och utveckling. SIS vill lyfta att standarder och best practice har betydelse i alla delar av samhället, och visa på standardiseringens avgörande betydelse för innovation och för utvecklingen mot ett smartare och mer hållbart samhälle. Magasinet S uppdrag är att bygga SIS varumärke och visa på standardiseringens betydelse för nya idéer, affärsutveckling och samhällsnytta. Målgruppen består av beslutsfattare.

Lösning

Appelberg har skapat ett varumärkesbyggande magasin om innovation, hållbarhet och affärsutveckling, med aktuellt och engagerade innehåll och en form som sticker ut och lockar till läsning. Magasinet S ger SIS möjlighet att öka kännedomen och kommunicera relevant innehåll, utan att prata specifikt om standarder. Innehållet i varje nummer sprids även digitalt i nyhetsbrev och sociala medier, och används som underlag för kundmöten och event.

För höstnumret 2019, som handlar om cirkulär ekonomi i modeindustrin, arrangerade vi en modeplåtning med redesignade kläder. Tidningen kom ut i samma veva som FN:s rapport om att modeindustrin orsakar större växthusgasutsläpp än flyget, och innehåller reportage och diskussion om branschens utmaningar och vad som krävs för att ställa om till en mer hållbar modell. Självklart trycktes tidningen på miljöcertifierat returpapper och den avslutas med en uppmaning till läsaren att se till att tidningen återanvänds – att cirkeln sluts.

Låter det intressant?