Distribution

Analys – en självklar del i marknadsföringen

By April 6, 2023 No Comments
analys

Om du vill vara säker på att du syns och hörs idag vågar vi påstå att data är lika viktigt som kvaliteten på ditt innehåll.  I dag måste analysen vara en naturlig del av marknadsföringen.

Analysverktyg har gjort det betydligt enklare att lyckas med sin marknadsföring, men samtidigt mer komplext. Rätt analysverktyg och korrekt data ger högre pricksäkerhet och är kostnadseffektivt. Men samtidigt har målgrupperna blivit mer krävande.

4 sätt att skapa effekt:

1. Innehållsproduktion och analys hänger samman

Den relationsbyggande kommunikationen är helt beroende av data. Vi behöver lära känna vår målgrupp och inte bara veta vilket budskap de vill ha utan även när, i vilken kanal och i vilken form. För att lyckas krävs en ny syn på analys – från tidsbunden och statisk till löpande och flexibel. En innehållsproduktion som tar hänsyn till analys.

2. Gör A/B-test

Är du sifferkänslig ska du inte känna dig avskräckt. Genom att väva in analysen i innehållsproduktionen blir du till och med mer kreativ. Du slopar helt enkelt den traditionella vecko- eller månadsrapporten och låter innehåll och siffror arbeta sida vid sida i så kallade A/B-tester. Genom kontinuerligt uppdaterande och justeringar kan du fortsätta att utveckla innehåll i all oändlighet.

3. Undvik standardmått

Flexibilitet är lika avgörande för innehållet som för målen. Räckvidd är inte längre ett tillräckligt mått för framgång – hellre nå några få men rätt personer än massor av besökare med hög avvisningsfrekvens. Ibland är kanske lästid, klick på en länk eller andra microkonverteringar är mer relevanta mått. Ställ dig frågan ”hur vill jag att just det här innehållet ska göra skillnad för mitt företag”?

4. Investera i tid och kompetens

Vill du vara med i konkurrensen om uppmärksamheten är det ett måste att växla upp analysarbetet, och för det krävs kompetens och tid. Du måste värdera analysen lika högt som redaktörskapet och låta den få ta tid. Först då är du redo att bygga djupa och långsiktiga kundrelationer.

Isabel Svensson

Har ni koll på analysen?

Analys är idag en naturlig del av produktionen och vi på Appelberg hjälper dig gärna – kontakta mig för mer information.

Isabel Svensson, Head of Distribution

[email protected] | +46 (0)76 170 57 53

Kontakta mig här