Vi gör varumärken till vänner

Vi är en contentbyrå med fokus på helheten – från strategi och produktion till distribution och effekt.

Med vårt fokus på B2B-kommunikation är vi experter på att under­hålla utan att förlora trovärdig­het, att utbilda utan att tappa det autentiska och – viktigast av allt – att hålla ditt varumärke relevant för din mål­grupp. Att göra ditt varumärke till någon som de vill hålla kontakten med. Länge.

Med ena foten i det digitala och den andra i det printade har vi lika bra koll på det datadrivna som det relations­byggande.

Vi hjälper er att finnas där för era mål­grupper oavsett om det gäller employer branding-kommunikation, kund­tidningar, annonsering, infografik, produkt­lanseringar, case, explainers, reklam­filmer, innovationer, broschyrer, thought leadership-podd…

Ja, ni förstår. Vi gör det mesta. Vad behöver du hjälp med? Hör av dig så berättar vi mer.

[email protected]

Med storytelling hjälper vi våra kunder att skapa innehåll som berör, ger effekt och når ut.

Elin Sahlström, vd på Appelberg

Vi är experter på:

Bakom varje framgångsrikt kommunikations­arbete finns en strategi och en plan. På Appelberg hjälper vi er att formulera en strategi utifrån era utmaningar, ta fram en content­plan och kreativa koncept. Vi jobbar ofta med work­shops utifrån sprint­metodiken. Vi hjälper er med insikts och analys­arbetet, analys av webb­platser, trafik, kund­undersökning, varumärkes­undersök­ningar och annat som kan ligga till grund för den kommande strategin.

På Appelberg vill vi alltid utgå från distribution och hur innehållet ska nå mål­gruppen. För det är när man producerar innehåll utifrån kanaler och tydliga mål som man får den bästa effekten. Genom data­driven analys och optimering hjälper vi er med effektiva kampanjer på sociala medier, utomhus eller via program­matiska köp. Behöver ni öka engagemanget i era organiska flöden? Det fixar vi också!

Känslor leder till engagemang och ingen medie­form är bättre på att väcka känslor än film. På Appelberg jobbar vi med alla typer av video, allt från instruktions­filmer och lanserings­filmer till case­filmer och konceptuella varumärkes­byggande filmer. Kanalen och mål­gruppens behov styr utformningen och vi jobbar med hela processen från att ta fram strategi, kreativt koncept och manus till produktion och distribution av färdig film.

På Appelberg har vi stor erfarenhet av att skriva olika typer av texter, alltid med läsaren och storyn i fokus. Vi skriver på svenska och engelska och hanterar översätt­ningar av tiotals språk. Vi är experter på att hantera olika typer av ämnen och att anpassa texten efter mål­gruppen. Kanalen och dess möjlig­heter sätter ramarna oavsett om det är en tryckt tidning, SEO-anpassning av digitalt innehåll eller copy till en kampanj som ska gå på Linkedin.

Med en fysisk print­produkt har du din mot­tagares fulla fokus – utan störnings­moment som för digitalt innehåll. Därför skapar de en svår­slagen innehålls­upplevelse och bygger lojala relationer. På Appelberg kan vi hjälpa er med olika typer av tidningar och magasin, års­redovisningar, foldrar och broschyrer. Vi hjälper er med allt från koncept, grafisk identitet och produktion till läsar­undersök­ningar och rådgivning kring distribution.

Hur du kommunicerar visuellt säger mycket om ditt varumärke. Oavsett om ni har en befintlig visuell identitet eller vill utveckla den ni har kan vi hjälpa er att ta fram allt från en ny logotyp till brand guidelines. Er visuella tonalitet kan vi sedan applicera i UX-design, illustration, banners eller tryckt material.

Vill du bygga ett djupare engagemang hos din publik? Skapa igen­känning kring ditt varumärke? Eller få dina medarbetare att ta del av intern­kommunika­tionen mer flitigt? Podcast är en bra ingrediens i kanal­mixen för att bygga vidare på just dessa delar. En podd är också bra för att komma åt utmaningen med att få era mål­grupper att ta sig tid att stanna upp och ta del av längre innehåll. En podd finns med lyssnaren överallt och blir en viktig relationsbyggare.

Har ni en tillfällig arbets­topp? Eller behöver täcka upp för någon som ska vara föräldra­ledig? Då kan det vara ett bra tillfälle att stärka upp genom att ta in en konsult under en period. Konsulten kan tas in både på deltid och heltid och blir en del av ert team – vilket ger er expert­hjälp på plats. Vi hjälper er att få in en kunnig konsult inom en rad områden såsom redaktör, copy/skribent, sociala medier-expert och webbansvarig.

Hur kan vi hjälpa till?

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi. Hoppas vi kan skapa underverk tillsammans!

Untitled