Appelberg

Appelberg får fortsatt förtroende av Scania

By June 26, 2023 No Comments

Appelberg får förnyat förtroende av Scania med nytt avtal kring contentproduktion. “Appelberg har varit en viktig del av vår digitala omställning och nu fortsätter vi resan tillsammans”, säger Ann-Helen Tolleman, chef för avdelningen Content Production på Scania.

– Det känns oerhört roligt, säger Appelbergs tf VD Gabriella Dahlstedt. Vi är väldigt stolta över att ha fått förnyat förtroende av Scania att få fortsätta att arbeta tillsammans.

Under de 17 år som Appelberg har arbetat med Scania har vi levererat en mängd tjänster till företaget, ofta har våra journalister, filmare och kommunikationskonsulter varit på plats vid företagets egen redaktion på huvudkontoret i Södertälje, för att förstärka den kompetens Scania har in-house.

– Efter ett långt samarbete har Appelberg konkurrensutsatts och på nytt vunnit vårt förtroende. Vi uppskattar bland annat att Appelberg liksom vi har en framåtriktad inställning när det gäller att addera nya uttryck och nya kompetenser, säger Ann-Helen Tolleman, chef för avdelningen Content Production inom Scania Group Communications.

Det som startade med produktion av och koncept för globala intern- och kundtidningar utvecklades över tid till contentproduktion för digitala medier, webb och sociala medier. Från kundcase med ”här och nu”-känsla, serieformat med material från Scanias företagshistoriska arkiv till interna artiklar, allt från att förmedla strategier till medarbetar-event som Climate Day.

Ett av de senaste projekten är e-Mobility Hub, en contenthub som Appelberg skapat tillsammans med delar av Scanias kommunikationsavdelning, där våra resurser som byrå i kombination med den breda kompetens som finns på Scania ska bidra till att öka intresset för elektrifieringen av tunga transporter.

När Appelberg och Scania började sitt samarbete låg tonvikten på print, den tidens viktigaste medium. Nu är det andra tider.

– Appelberg har liksom vi gjort en digital omställning. Nu fortsätter vi att göra den digitala resan tillsammans, säger Ann-Helen Tolleman.

Vilka projekt har varit roligast under de här åren?

– Det finns många, men ett som sticker ut var ‘legokonceptet’ i en film som vi gjorde om en utvecklingsingenjör som fick ett möte med dåvarande vd om ett framtidsfordon som lika enkelt som Lego skulle kunna byggas om efter olika behov. Det var uppskattat bland våra följare, och knöt också fint an till det som Scania är bäst på; vårt modulsystem med byggklossar som genomsyrar allt vi gör.

– Ett annat var när Appelberg hjälpte oss med en broschyr till vår Climate Day 2019. Vi  stoppade hela vår verksamhet för alla Scania anställda, världen över. Alla samlades för att få kunskap om klimatförändring och vad vi kan göra för att minska vårt avtryck. Broschyren trycktes på 33 språk, vilket i sig var en logistisk utmaning.

Avtalet i korthet
  • Appelberg har arbetat med kommunikation för Scania sedan 2006.
  • Appelberg fick fortsatt förtroende under 2023 och är nu en av två byråer som Scania har tecknat avtal med kring contentproduktion.
  • Avtalet omfattar content med redaktionell prägel i bred mening, till exempel konceptutveckling, strategi och distribution, artiklar, film och kampanjer i sociala medier.
Gabriella DahlstedtVill du veta mer?

Du kan kontakta Gabriella, COO, på [email protected] | +46 (0)76 527 54 49

Hör av dig så berättar jag mer!