Digitalt

Contenthub för Scania som sprakar av energi

By May 31, 2023 No Comments

Trendspaningar, kundcase, tekniksnack och expertråd om elektrifiering. Det kan man hitta på e-Mobility Hub, en contenthub som Appelberg har skapat för Scania, i samarbete med Scanias inhouseredaktion.

Hur kan vi få fart på elektrifieringen av tunga transporter? Hur kan vi bidra till att åkerier, lastbilsförare och beslutsfattare lär sig mer om ellastbilar och laddlösningar? Scanias svar på de frågorna var att skapa en contenthub, en redaktionell yta på den globala sajten som fokuserar helt på elektrifiering.

Appelberg fick uppdraget att ta fram struktur, vinjetter och innehåll till sajten som lanserades i år. Vi satsade på ett redaktionellt innehåll som ska inspirera, lära och guida målgrupperna.

Samtidigt bidrog Scanias inhouseredaktion med ett specifikt bildkoncept och med att skräddarsy en redaktionell ytan på Scania Group-sajten, inom ramen för företagets publiceringssystem.

Sajten lanserades i mitten av april och har hittills fått ett mycket bra mottagande externt och även internt på företaget.

Scania e-Mobility Hub fylls kontinuerligt på med nytt innehåll och planeringen har tätkoppling till Scanias olika sociala medier-konton. Under sommaren och hösten kommer fler vinjetter att tillkomma och inslaget av rörligt material kommer ständigt att öka.

Per-Ola Knutas

Vill du veta mer?

Du kan kontakta Per-Ola på [email protected] | +46 (0)76 527 54 19

Hör av dig så berättar jag mer!