AppelbergDigitalt

Därför ska casefilm vara en del av din marknadsföringsstrategi

By April 29, 2024 No Comments

Att ha nöjda kunder är fantastiskt för alla företag. Men har du tänkt på att dessa nöjda kunder kan vara din mest värdefulla tillgång när det gäller att locka nya kunder? Här ger vi 6 anledningar till varför casefilm bör vara en central del av din marknadsföringsstrategi.

Att låta kunder berätta hur de använder dina tjänster eller produkter och vilket värde det skapar för dem är ett kraftfullt verktyg i er marknadsföring. Show, don´t tell helt enkelt! På detta sätt visar ni inte bara upp era framgångar, utan det är också en möjlighet att bygga förtroende, skapa emotionell koppling och förklara konkreta fördelar i ert erbjudande. 

1. Bygg förtroende med äkthet
Att se och höra riktiga kunder och människor dela sina erfarenheter kommer alltid vara mer övertygande än alla marknadsföringstexter och produktbeskrivningar ni kan producera. Potentiella kunder litar mer på vittnesmål som en person står bakom, vilket gör dina nöjda kunders berättelser till en ovärderlig resurs. 

2. Skapa en emotionell koppling
Video är ett unikt medium eftersom det kan förmedla känslor på ett sätt som text och stillbilder inte kan. Att visa dina kunders genuina reaktioner och entusiasm gör att andra kan känna igen sig och skapar en emotionell koppling till ditt varumärke.  

3. Förankra i verkligheten
Genom att visa dina produkter eller tjänster när de används får dina potentiella kunder en bättre förståelse för hur de kan dra nytta av dem i sina egna liv eller företag. De ser andra personer i liknande situationer som deras egen och kan på så sätt relatera. 

Om du även adderar animerat i mixen kan du förklara komplicerade flöden och processer som annars kan vara svåra att beskriva och göra greppbara. 

4. Förbättra din online-närvaro
Videomaterial är inte bara populärt bland tittare, det värderas också högt av sökmotorer och algoritmer. Detta ökar ditt företags synlighet online, samtidigt som videoinnehåll tenderar att delas i högre utsträckning på sociala medier vilket kan öka din räckvidd avsevärt.

5. Använd flexibelt i olika kanaler
En välproducerad kundcase-video ska inte bara publiceras på din webbplats. Den kan användas i sociala medier, på mässor, under presentationer och i säljmöten – möjligheterna är oändliga. Planera för detta redan i manusstadiet så har du en mängd versioner och klipp i din verktygslåda.

6. Differentiera ditt varumärke
I en värld full av konkurrens är det viktigt att sticka ut. Casefilmer kan hjälpa ditt varumärke att skilja sig från mängden genom att visa upp unika framgångshistorier och använda sig av en tonalitet som ger varumärket en personlighet. 

Dina kundcase är inte bara värdefulla för potentiella kunder, utan de ger också insikter till ditt företag om vad som fungerar bra och vad som kan förbättras. För att inte glömma den intern stolthet som de skapar. Genom att integrera filmade kundcase i din marknadsföringsstrategi kan du effektivt förmedla värde, skapa djupare relationer med din publik och i slutändan driva försäljning.  

Om du är redo att utforska kraften i filmade kundcase och behöver hjälp längs vägen, står vi på Appelberg redo att hjälpa dig. Vi har över 15 års erfarenhet av att hjälpa kunder att lyfta fram sina framgångshistorier genom film. Tveka inte att kontakta oss! 

Läs även vår artikel Utgå från storytelling i ert innehåll där vi går mer in på hur ni med hjälp av storytelling kan få er kommunikation att bli mer levande.

Nora FogelströmÄr du nyfiken på hur vi kan hjälpa ditt företag med filmade kundcase?

Kontakta Nora på [email protected] |
+46 (0)73 057 68 27