Appelberg

Ge er hållbarhetskommunikation en boost

By September 14, 2023 No Comments

Satsar ni på hållbarhet, men hinner inte riktigt berätta om det? Med några enkla steg kan ni skapa engagerande stories kring hållbarhetsarbetet – och få kontinuitet i er kommunikation.

6 steg för att skapa engagerande berättelser kring ert hållbarhetsarbete

  1. Men först handen på hjärtat, finns det ett hållbarhetsarbete att berätta om? Det är själva utgångspunkten och en hygienfaktor för de flesta företag.
  2. Ta hjälp av en väsentlighetsananlys! I de flesta företags hållbarhetsarbete och -rapportering brukar man utgå ifrån den. Där har man kartlagt företagets intressenter och de hållbarbetsfrågor som är viktiga för dem.
  3. Om det inte finns en väsentlighetsanalys, gör en enklare kartläggning av ert företags viktigaste hållbarhetsinsatser och målsättningar.
  4. Utifrån den analysen går det att identifiera ämnen som ni kan jobba med i er kommunikation. De är grunden för att bygga intressanta och trovärdiga berättelser kring varumärket och ert hållbarhetsarbete.
  5. Lista uppslagen och lägg in dem i er contentplan. I contentplanen har ni en överblick över vad, hur, var och när ni ska kommunicera och hållbarhetsarbetet är en del av det.
  6. Lägg ambitionerna på en hanterlig nivå. Planera hellre in för lite än för mycket i kalendern. Kommunikation tar tid och resurser.
gabiella dahlstedtVill du veta mer om hur ditt företag kan boosta sin hållbarhetskommunikation?

Kontakta Gabriella Dahlstedt, COO på [email protected] | +46 (0)76 527 54 49

Hör av dig så berättar jag mer!