Ge er kommunikation om hållbarhet en boost

5 min läsning 14 september 2023

Satsar ni på hållbarhet, men hinner inte riktigt berätta om det? Med några enkla steg kan ni skapa engagerande stories kring håll­barhets­arbetet – och få kontinuitet i er kommunikation.

6 steg för att skapa engagerande berättelser kring ert hållbarhets­arbete

1. Men först handen på hjärtat, finns det ett hållbarhets­arbete att berätta om? Det är själva utgångs­punkten och en hygienfaktor för de flesta företag.

2. Ta hjälp av en väsentlighets­ananlys! I de flesta företags hållbarhets­arbete och -rapportering brukar man utgå ifrån den. Där har man kart­lagt företagets intressenter och de hållbarbets­frågor som är viktiga för dem.

3. Om det inte finns en väsentlighets­analys, gör en enklare kart­läggning av ert företags viktigaste hållbarhets­insatser och målsättningar.

4. Utifrån den analysen går det att identifiera ämnen som ni kan jobba med i er kommunikation. De är grunden för att bygga intressanta och trovärdiga berättelser kring varumärket och ert hållbarhetsarbete.

5. Lista uppslagen och lägg in dem i er content­plan. I content­planen har ni en över­blick över vad, hur, var och när ni ska kommunicera och hållbarhets­arbetet är en del av det.

6. Lägg ambitionerna på en hanterlig nivå. Planera hellre in för lite än för mycket i kalendern. Kommunikation tar tid och resurser.

Vill du veta mer?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gabriella Dahlstedt
COO
+46 (0)765 27 54 49
[email protected]