Content marketingDigitaltSökmotoroptimering

SEO-optimera ditt innehåll

By October 27, 2022 No Comments
SEO

Utan SEO, sökmotoroptimering, är du osynlig för sökmotorerna och missar en målgrupp som redan letar efter ditt innehåll. Låt sökmotoroptimering bli en naturlig del av innehållsproduktionen och konkurrera ut dina konkurrenter.

Hur söker du innehåll på nätet? Majoriteten av oss använder världens ledande sökmotor – Google. För att din sida ska synas krävs en topplacering i sökresultatet. Men för att rankas högt behöver du hjälpa Google att förstå ditt innehåll och enda sättet att göra det stavas SEO.

Att lyckas nå och engagera din målgrupp

Anledningen till att du väljer att satsa tid och pengar på Content marketing är för att nå ut och engagera ditt företags målgrupp. Men om ditt innehåll inte hittas av målgruppen så är det insatserna förgäves.

Låt SEO bli en naturlig del av innehållsproduktionen

SEO innebär att analysera och ta fram relevanta sökord som ska användas i fraser och formuleringar som en röd tråd genom innehållet på din sida. Det är även viktigt att ha ett SEO-perspektiv för bild och länkar. Så småningom blir det till en rutin och en naturlig del av innehållsproduktionen att ha detta i åtanke. Med ett långsiktigt perspektiv kommer du se att Google kommer premiera ditt innehåll.

Konkurrera ut konkurrenterna

Försök tänka dig in i vad dina kunder söker på för att hitta dina produkter eller tjänster. Det är också viktigt att undersöka vad dina konkurrenter försöker att synas på och hur du kan göra det ännu bättre eller fylla tomrum för att ta konkurrensfördelar.

4 tips på hur du lyckas med SEO:

1. Välj relevanta sökord

Gör en sökordsanalys för att bestämma vilka ord som är relevanta för ditt innehåll och målgruppen du vill som ska hitta till det.

2. Implementera sökorden

Gå igenom text, länkar och bilder och se till att de inkluderar de relevanta sökorden. Tänk på att du sökmotoroptimerar för människor, och inte för robotar.

3. Utvärdera insatserna

Gör uppföljningar av resultaten för att försäkra dig om att dina SEO-insatser fungerar. Men ha tålamod. SEO är ett långsiktigt arbete som ger effekt över tid.

4. Justera din SEO

Glöm inte bort att Googles sökalgoritm och din målgrupps sökbeteenden förändras över tid.

gabiella dahlstedtVill du veta mer?   

Är du nyfiken på hur ditt företag kan nå fler kunder med hjälp av SEO? Kontakta oss på Appelberg så berättar vi mer.

Gabriella Dahlstedt, COO

[email protected] | +46 (0)76 527 54 49

Kontakta mig här