Content marketingLäsvärt

Vad innebär content marketing i dag?

By February 13, 2019 No Comments

Content marketing stärker relationen med målgruppen, utan det primära syftet att sälja. Det handlar om att bygga varumärket – med sant, intressant och relevant innehåll. En uppgift som förändras varje dag.

Medielandskapet förändrar content marketing

Appelberg har jobbat med content marketing sedan 1989. Det verka som vi ägnar oss åt samma saker som när vi startade, men sanningen är att vårt arbete i dag ser väldigt annorlunda ut mot då.

Vi arbetar fortfarande långsiktigt med varumärken. Producerar och distribuerar innehåll i kundens egna kanaler, och vi producerar inte propaganda. Vi ser att innehåll som är sant, intressant och relevant är bästa sättet att skapa effektiv kommunikation.

Men det är också det enda som varit konstant i vårt arbete sedan starten. Skälet är förstås ett föränderligt medielandskap. Digital kanaler som sociala medier, podcasts, film, bloggar, appar samt moderna och plattformsanpassade webbplatser erbjuder spännande kommunikationsmöjligheter. I dag kan vi kan rikta innehåll mot små och nischade målgrupper, och dessutom mäta effekten i realtid. Otroligt, men också mer komplext.

Fler möjligheter ställer högre krav

Den utbyggda kommunikationsfloran ställer nya krav på hur innehållet skapas, formuleras och distribueras. För Appelberg som contentbyrå innebär det därför att vårt arbete med content marketing numera består lika mycket av strategi som innehållsskapande.

Kommunikationsmöjligheterna därför blivit oändligt mycket större, därför kan det vara svårare att välja strategi. Det är lätt att stirra sig blind på kanalval och glömma bort en övergripande strategi för contentarbetet.

Appelbergs grundkurs i content marketing

Därför har vi på Appelberg tagit fram en handbok för content marketing. Vi hoppas att boken ska fungera som en kompass i contentdjungeln. En guide för dig som står inför att utveckla företagets kommunikation eller välja rätt samarbetspartner för uppgiften.

När funkar det med podcast? Är Twitter rätt kanal för målgruppen? Eller når du bäst fram med en tryckt tidning? Frågorna i digitaliseringens tid är många och vi har gjort vårt bästa för att besvara dem åt dig.

Vill du veta mer?

Kontakta Elin Sahlström på [email protected]. Läs också mer om våra kundcase här.