Employer BrandingFilm

Videotrenden är här för att stanna – därför engagerar film

By March 16, 2023 No Comments
Filminspelning för en reklamfilm.

Visste du att vi minns 95 procent av budskapet i en film jämfört med 10 procent i en text? Hemsidor med rörligt material får besökare att stanna längre, rankas högre av Google och har generellt en bättre konverteringsgrad jämfört med produkter som presenteras i bild och text.

Att film är en viktig del i content marketing har nog ingen missat. Videotrenden är här för att stanna många håller nog med om att ingen medieform är bättre på att väcka känslor och engagemang än film.

Men sättet vi använder och konsumerar video i dag har förändrats, och det gäller att kunna anpassa innehållet för målgruppen och syftet.

Vi älskar film. Kolla in några av våra senaste produktioner här nedan!

Zynca (Varumärkesbyggande)

Zynca ville nå ut med deras innovativa affärsidé om en digital plattform som samlar arbetssökande, arbetsgivare och privata leverantörer som jobbar mot arbetsförmedlingen. Utmaningen var att göra en brandfilm som tilltalar inte bara arbetssökande utan arbetsgivare och leverantörer också. Det var viktigt för Zynca att filmen väcker intresse och på ett tydligt sätt visar ungefär hur snabbt och enkelt tjänsten fungerar.

Resultatet blev en huvudfilm där vi får följa tre olika personer som representerar majoriteten av deras målgrupper, med olika bakgrund, som alla söker jobb. Filmen klipptes även ner i kortare versioner för varje person. Filmen producerades i ett längre format (ca 60 sek) samt 3 kortare (30 sek) uttag till sociala medier.

Swedish Space Corporation (Event)

Med hjälp av CAD-ritningar, VFX och filmat material skapade Appelberg en simuleringsfilm som visar hur mer än 30 meter höga satellitraketer kommer att lyfta från Esrange Space Port i framtiden.

Filmen visades i samband med invigningen av den nya delen av rymdbasen vid Esrange i Kiruna. På plats deltog EU-kommissionen, kung Carl Gustaf och den svenska regeringen. Filmen visades även på TV4 Nyhetsmorgon när SSCs vd Stefan Gardefjord pratade om invigningen.

Scania – Life at Scania (Employer Branding)

Scania växer ständigt, och för att kunna rekrytera fler medarbetare och fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare ville de skapa engagerande innehåll i form av filmer som porträtterar olika anställda. Till grund låg ett omfattande förarbete där de kartlagt målgruppens intressen, hjärtefrågor och föredragna innehåll. Tonen i filmerna skulle vara spännande och mysig snarare än ”corporate”. Filmerna skulle också koppla an till Scanias koncept #LifeatScania och den preliminära huvudtesen att dessa personer driver Scania framåt – ”I drive real change – as a software engineer/production manager/osv”.

Appelberg producerade tre filmer om olika medarbetare på Scania med olika roller. Utifrån förintervjuer byggde vi upp en story om medarbetarnas liv – både på jobbet och hemma. På så sätt kunde vi skapa filmer som kändes personliga och på så sätt visa människan bakom arbetet. Vi använde även utrustning och klippning som skulle få produktionen att kännas lite mer filmisk.

Filmen om Anja fokuserar på hur Scania kan hjälpa dig hitta balans i livet genom möjligheten att flytta ut till landet. Den fokuserade även på balansen mellan ett spännande yrkesliv som inköpare – med många möten, människor och projekt – och det lugna livet på landet. Filmen fick stort engagemang på Scanias LinkedIn och många uppskattade att få se den andra sidan av medarbetarna. Filmen producerades även i ett kortare format i 9:16 för Scanias Instagram LifeatScania.

Michel Megherbi Head of film på AppelbergVill du veta mer? 
Film och distribution är viktiga byggstenar i content marketing. Genom att tänka distribution först kan man skapa filmer för rätt målgrupp och kanaler som ger maximal effekt. Något vi på Appelberg gör varje dag. Kontakta mig om du vill veta mer.

Michel Megherbi, Head of Film
[email protected] | +46 (0)76 876 49 81

Kontakta mig här!