Employer BrandingFilm

Videotrenden är här för att stanna – därför engagerar film

Filminspelning för en reklamfilm.

Visste du att vi minns 95 procent av budskapet i en film jämfört med 10 procent i en text? Hemsidor med rörligt material får besökare att stanna längre, rankas högre av Google och har generellt en bättre konverteringsgrad jämfört med produkter som presenteras i bild och text.

Att film är en viktig del i content marketing har nog ingen missat. Videotrenden är här för att stanna många håller nog med om att ingen medieform är bättre på att väcka känslor och engagemang än film.

Men sättet vi använder och konsumerar video i dag har förändrats, och det gäller att kunna anpassa innehållet för målgruppen och syftet.

Vi älskar film. Kolla in några av våra senaste produktioner här nedan!

Zynca (Varumärkesbyggande)

Zynca ville nå ut med deras innovativa affärsidé om en digital plattform som samlar arbetssökande, arbetsgivare och privata leverantörer som jobbar mot arbetsförmedlingen. Genom flertalet filmer berättade Appelberg vad Zynca gör på ett tydligt, snabbt och intresseväckande sätt.

Genom att följa tre olika personer, med olika bakgrund, som alla söker jobb, kunde vi visa Zyncas olika målgrupper.

Swedish Space Corporation (Event)

Med hjälp av CAD-ritningar, VFX och filmat material skapade Appelberg en simuleringsfilm som visar hur mer än 30 meter höga satellitraketer kommer att lyfta från Esrange Space Port i framtiden.

Filmen visades i samband med invigningen av den nya delen av rymdbasen vid Esrange i Kiruna. På plats deltog EU-kommissionen, kung Carl Gustaf och den svenska regeringen. Filmen visades även på TV4 Nyhetsmorgon när SSCs vd Stefan Gardefjord pratade om invigningen.

Scania – Life at Scania (Employer Branding)

För att berätta mer om Scania som arbetsgivare skapade Appelberg flera Employer Branding-filmer för “Life at Scania”. Filmerna berättar både om det professionella för att ge en bild av Scania som arbetsgivare som inte alltid kommer fram annars.

En av filmerna var om Anja Hemmingsson som arbetar i rollen som Senior Sourcing Manager på Scania. Anja Hemmingsson har ett spännande jobb som tar fram det allra bästa av hennes kompetens och som ändå har tid för sin familj – och att se till att kycklingarna får mat.

Michel Megherbi Head of film på AppelbergVill du veta mer?   

Film och distribution är viktiga byggstenar i content marketing. Genom att tänka distribution först kan man skapa filmer för rätt målgrupp och kanaler som ger maximal effekt. Något vi på Appelberg gör varje dag. Kontakta mig om du vill veta mer.

Michel Megherbi, Head of Film

[email protected] | +46 (0)76 876 49 81

Kontakta mig här