Kund

Prevent

Uppdrag

Appelbergs uppgift var att ta fram ett filmmaterial som handlar om säkerhetskultur inom industrin, som tydliggör hur man kan ändra folks beteende och få dem att agera säkrare.

Tjänster
  • Manus tillsammans med Prevent och BDG
  • Filminspelning
  • Klippning
  • Animation 
  • Kortversioner
  • Textproduktion

Uppdraget

Prevent arbetar med att skapa en säkrare och bättre arbetsmiljö. Tillsammans med Appelberg har Prevent under åren kommunicerat kring allt från inkluderande arbetsplatser genom spelet Inkludo, farliga arbetsmiljörisker med buller och vibrationer, men även sexuella trakasserier och riskerna med handintensivt arbete.

Prevent, tillsammans med parterna Industriarbetsgivarna, Teknikföretagen, Unionen och GS-facket behövde hjälp att ta fram ett material som handlar om säkerhetskultur inom industrin. Framför allt för att göra det tydligt hur man kan ändra folks beteende och få dem att agera säkrare. Detta skulle göras tillsammans med Erik Matton på Behaviour Design Group, som jobbar med just hur beteenden kunde ändra säkerhetstänket. 

Lösning

Lösningen blev att vi på Appelberg tog fram tre stycken filmer som handlar om varför vi ska fokusera på beteenden, hur vi kan förstå beteenden och hur vi kan jobba med det. I filmerna som togs fram berättar Erik Matton om de viktiga områdena. Vi adderade även pedagogiska animationer i filmerna som på ett lekfullt sätt skulle göra det enklare att förstå.

”Appelberg visade prov på kreativitet som gjorde att våra filmer fick en lekfullhet som ändå inte tar bort fokus från det allvarliga ämnet. Vårt samarbete har fungerat utmärkt under hela produktionen.”

Fredrik Beskow
Prevent

Resultat

Prevent blev väldigt nöjda över resultatet och filmerna har kunden själv valt att skicka in till Publishingpriset. Här nedan hittar ni de tre olika filmerna som vi tagit fram.

Vill du veta mer?

Nora Fogelström

Nora Fogelström

Project Manager & Producer

+46 (0)73 057 68 27