AppelbergDesignDigitaltVi på Appelberg

Vårt filmteam vann guld!

By June 17, 2019 No Comments

Nyligen var Appelberg nominerad i fyra olika kategorier för film i Swedish Content Awards där vi tog hem ett guld för Årets Video B2B och ett silver i kategorin Fordon och Transport. Vår filmavdelning har vuxit så det knakar och uppenbarligen är vi väldigt bra på det vi gör. Vi vill förmedla just hur bra och satte oss ned med vår filmchef, Nora Henriksson, för att få en inblick i hur vårt filmteam jobbar.

Det första Nora poängterar är att filmavdelningen har en sådan kreativ höjd, samtidigt som filmavdelningen besitter väldigt många olika perspektiv.

Vi har grymma kreatörer som jobbat med allt från film till reklam och TV och vi ser att de olika bakgrunderna kompletterar varandra väl. Våra regissörer jobbar väldigt bra tillsammans och med sina olika perspektiv nöjer de sig inte med det första bästa, utan fortsätter jobba tills allt är perfekt. Vi är ett gäng bra talanger som är sammansvetsade, säger Nora.

En av våra regissörer, Alexander Biörsmark, blev nominerad som Rising Star på Swedish Content Awards och var en av filmregissörerna som jobbade med ”Legends of Long Haulage” – vår prisvinnande produktion. Huvudansvarig för projektet var Rasmus Lindgren. Nora ser dem båda som stora talanger inom regi och storytelling. Detta är såklart bra och vi är alla väldigt nöjda och stolt över att ha medarbetare av denna kaliber, men hur blir det om man som kund tar kontakt med Appelbergs filmavdelning? Vad är det vi kan göra för dig som kund?

Hos oss testar vi våra idéer på varandra. Vi nöter dem och stöter dem tills vi är överens, eller ja, det är man nog aldrig, berättar Nora skrattandes. Det är högt i tak och man får tycka till. Vi har ett väldigt demokratiskt sätt att se på kreativitet helt enkelt. Mycket av det vi producerar, tas fram tillsammans av våra regissörer, säger Nora Henriksson om sitt team.

När vi på Appelberg tar oss an ett uppdrag är det ofta våra exekutiva producenter som har kundkontakten. De lyssnar in kundens behov och går sedan vidare till vårt kreativa team som börjar utforma en idé. Efter det är det vår produktionskoordinator som får allt att gå ihop med tighta deadlines då det ofta är stora idéer som kräver mycket av organisationen i stort. Vi lyckas alltid lösa det som vi tillsammans med kunden kommit överens om. Vi gör allt själv. Vi filmar, redigerar och animerar inhouse. Vår egen filmavdelning står för hela produktionen och det, det är vi riktigt stolta över.