AppelbergNyanställdVi på Appelberg

Framtidssatsningen: Appelberg blir en del av växande Caybon

När Appelbergs moderkoncern Mediaplanet Group byter namn till Caybon får vi samtidigt ett nytt systerföretag: influcencerbolaget Splay One.

Det var i början av april i år som Mediaplanet Group meddelade att koncernen byter namn till Caybon. Här ingår Appelberg sedan tidigare – tillsammans med Mediaplanet, N365, Newsner och nu även nyförvärvet Splay One.

Enligt Elin Sahlström, vd på Appelberg, kommer förvärvet av Splay One att innebära att Appelberg nu kan erbjuda alla kunder ytterligare expertis, bredd och räckvidd.

– Det känns jättekul att kunna välkomna ännu ett systerbolag till koncernen. Alla kollegor på Caybon är experter inom olika nischområden och det känns fantastiskt att kunna stärka vårt team och bredda vårt nätverk och kompetens ytterligare. Jag ser verkligen fram emot vårt framtida samarbete.

Richard Båge, grundare och koncernchef för Caybon, ser förvärvet av Splay One som en pusselbit i företagsgruppens ambitioner att bli den ledande producenten och distributören av digitala kampanjer i världen.

– Splay One kompletterar vårt befintliga erbjudande så att vi uppnår en hävstångseffekt för hela Caybon och för företagen i gruppen, säger han.

Undrar du vad namnet Caybon kommer ifrån? Det är ett påhittat namn som togs fram i en intern process där kravet var att det skulle vara kort och möjligt att uttala på flera språk. Sedan gör det inget att ligger nära franska ”C’est bon!”, eftersom det är en viktig del av vad Caybon gör – producerar bra innehåll.

Vill du veta mer? Kontakta Elin Sahlström [email protected] eller läs mer om Caybon här.