AppelbergÅrsredovisningContent marketingDesignLäsvärtPrint

Tryck i det tryckta – därför ska företag satsa på print

By May 11, 2022 No Comments
En tryckt tidning leveras från en skrivare för en printkampanj.

Print är inte längre en lika självklar del av många företags kommunikation, men det tryckta formatet är fortfarande högst levande. Faktum är att print har fått en förhöjd status som en premiumprodukt. Studier visar att tidningar har bättre läsbarhet och aktiverar flera sinnen, som det digitala formatet ofta missar. Så vad är då ett “bra” magasin?

Tänk efter vilken tidning du själv tycker om, köper och läser på fritiden. Där har du svaret. Det handlar om ett omslag som väcker ditt intresse och får dig att bläddra vidare. Ett reportage som fångar dig på några sekunder och ett klokt citat som du tar med dig i vardagen. Längtan efter nästa nummer. En bra tidning ger denna svårslagna innehållsupplevelse.

Print passar utmärkt för ett nischat innehåll

Det tryckta formatet lämpar sig utmärkt för innehåll som är nischat. Som läsare får du en upplevelse i form av ett magasin som är paketerat för att rikta sig till en specifik målgrupp. Den fysiska produkten adderar värde och kanske säger något om vem du är. Tidningar blir därför något man ofta sparar, eller rent av samlar på.

Innehållet i en tidning genomgår alltid en noggrann kvalitetskontroll och korrekturrundor. Det medför att innehållet i det tryckta formatet är trovärdigt, ofta tidlöst och av mycket hög kvalitet.

Tidningar bjuder in till djupläsning

En tidning är mycket mer än text. Ett magasin kan vara en ögonöppnare på ett annat sätt än digitalt innehåll. Det tryckta formatet inbjuder till att ta del av innehåll som du kanske inte annars skulle välja. I det digitala formatet är det lättare att enbart gå direkt till det du är mest intresserad av – och troligen redan vet.

Du tillåts ta ut de kreativa svängarna med print och sätta innehållet i olika kontexter med hjälp av relevans och design. Val av illustrationer, bilder, färg, form och papper skapar dynamik och en levande läsupplevelse. En snyggt layoutad tidning som samspelar med relevant innehåll ger läsaren premiumkänsla, och ert varumärke möjlighet att stå ut.

Bättre läsbarhet på papper

I dagens digitala era ökar skärmtiden, samtidigt ser vi en längtan efter det analoga och ett långsammare flöde av information. Exempelvis visar studier att läsandet av böcker har ökat de senaste åren.

Det är också ett faktum att det är bättre läsbarhet på papper än på skärm, därför är det också lättare att komma ihåg det du läser i tryck. Det finns heller inga algoritmer som styr vilka som nås av avsändarens kommunikation att ta hänsyn till.

Print vs digitalt är en myt

Det finns inget antingen eller där print och digitalt konkurrerar ut varandra. Print föds ur det digitala och vice versa, kanalerna kompletterar varandra och ingår i samma ekosystem av content.

Både tryckt print och digital publicering är viktigt, men de olika formaten talar till målgruppen på olika villkor. I dag satsar även stora, traditionellt digitala företag, exempelvis Netflix, på print.

Gabriella Dahlstedt är expert på print hos Appelberg Content Agency.Vi är experter på print

Tidningar skapar en svårslagen upplevelse och bygger lojala relationer. På Appelberg kan vi hjälpa dig med olika typer av tidningar och magasin, årsredovisningar, foldrar, broschyrer med mera. Vi hjälper dig med allt ifrån koncept, grafisk identitet och produktion till läsarundersökningar och rådgivning kring distribution.

Kontakta mig så berättar jag mer