AppelbergLäsvärtNyanställdVi på Appelberg

Välkommen Jenny – ny marketing automation specialist

By June 16, 2022 No Comments
Jenny Westlund Marketing Automation Specialist på Appelberg

Jennys resa på Appelberg startade för nästan tio år sedan – då som praktikant och senare webbredaktör. Mycket vatten har nu flutit under broarna och efter att ha jobbat med marknadsföring inom bland annat affiliate, telekom, digitala läromedel och med e-handel är hon nu tillbaka på Appelberg i rollen som marketing automation specialist.

Välkommen tillbaka till oss! Vad har du gjort de senaste åren och hur blev marketing automation din grej?

– Min pappa gav mig en gång det kloka rådet att se livet som en skog och att det finns olika sätt att ta sig från den ena sidan av skogen till den andra. Du kan springa rakt igenom – men smällarna kommer göra ont. Du kan ta den trygga vägen och gå runt skogen – men det kommer ta tid. Eller så kan du vandra lugnt på stigarna i skogen, och till och med plocka lite blåbär längs vägen. Så det är vad jag har gjort, jag har plockat blåbär! Jag har jobbat med det som jag har brunnit lite extra för i stunden, även om den röda tråden hela tiden har varit kundresan! Jag har alltid tyckt att det är spännande att försöka förstå kunden och optimera kommunikationen för att ge bästa möjliga upplevelse. Att arbeta aktivt med marketing automation föll sig naturligt.

För dem som inte riktigt har koll på marketing automation, kan du berätta lite mer?

– Kort och väldigt förenklat handlar det om att kommunicera mindre generiskt och mer träffsäkert. Att med hjälp av analys av data förse mottagaren med relevant och intressant innehåll av bra kvalitet. Detta kan möjliggöras på flera olika sätt, men en strategi, korrekt insamlade data, bra optimerat innehåll och rätt teknik är grundstenarna.

Finns det några genvägar för att nå samma effekt?

– Nej, det skulle jag inte vilja säga. Men däremot tror jag att många företag vill slå på den stora trumman lite för snabbt, vilket gör att startsträckan blir ganska lång. Börja smått och skala sedan upp är mitt bästa råd. Det viktigaste är att komma i gång. Och ta sen hjälp där tid och resurser fattas!

Nog om marketing automation, berätta mer om dig!

– Småbarnsmorsa med rötterna i Gävle som blir glad av allt det goda och vackra i livet. Älskar att äta god mat (men avskyr att laga) och är särskilt intresserad av vin. Rastlös problemlösare som tycker om att jobba med händerna, målar gärna en vägg eller två bara för att. Går gärna på teater, en gammal kvarleva sedan jag pluggade teatervetenskap. Kan inte leva utan musik!

Vad är det bästa med att jobba på Appelberg?

– Gammal kärlek rostar aldrig! Jag har alltid haft ett väldigt gott öga till Appelberg. Det finns otroligt mycket fantastisk kompetens här på Appelberg och jag lär mig nya saker av mina kollegor hela tiden. Med risk för att dra till med klyschor så är det ett riktigt härligt team! Att vi sen jobbar med världens bästa kunder och med många olika typer av projekt är så klart pricken över i.

Vill du veta mer?

Behöver ditt företag hjälp med strategi eller innehåll för er kundresa?

Hör av dig så berättar vi mer