AppelbergFilm

Appelberg gör varumärkesfilm för Zinkgruvan

By September 27, 2019 No Comments

Tre dagars filmande i gruvmiljö, med mörker och värme som utmanande faktorer resulterade i en vacker och visuellt tilltalande film som ska stärka Zinkgruvans varumärke och användas inom företaget employer brandingarbete.

Zinkgruvan Mining har sin verksamhet i Zinkgruvan. Ja, orten heter Zinkgruvan och ligger cirka sex mil söder om Örebro. Det kanske inte är så överraskande att gruvan är och har varit en stor och viktig arbetsgivare på orten i många år.

–  Önskemålet från kunden var att med film skildra gruvan om en arbetsplats som är high-tech. Många kanske har fördomar om hur det är att arbeta i gruvor, säger regissören Alexander Biörsmark som tillsammans med fotograf Tobias Prag gjort filmen om Zinkgruvan. Att filma i en gruva där det är totalt mörker var en utmaning.

 

– Vi valde att inte ljussätta. Istället arbetade vi med kontraster och utnyttjade mörkret och det skarpa ljuset från arbetsfordon och pannlampor. Det blev en cineastisk look med mycket fina reflektioner. Jag tycker det är en ljus och fin film, trots att det inte fanns något ljus under jord, säger Tobias Prag.

En annan utmaning var att det var varmt nere i gruvan, som går ner till drygt tusen meter under jord.

– Som filmare får vi chansen att besöka platser dit andra sällan får komma, säger Tobias Prag.

Arbetet på plats tog tre dagar och totalt filmade Appelberg på över 20 platser, i gruvan och i närområdet.

Text: Petra Lodén

 

För mer information:

Elin Sahlström, VD

+46 (0) 73 800 29 84

[email protected]