AppelbergSprint

Behöver du en sprint på distans?

By April 17, 2020 No Comments

I dessa tider av kris och oro så har ditt företag säkerligen mött nya typer av utmaningar. Kanske behöver ni anpassa eller ändra på er befintliga strategi eller ert erbjudande? På Appelberg tror vi att den bästa och snabbaste vägen framåt är en sprint-workshop.  

 

Eftersom det just nu är svårt att samla medarbetarna för fysiska möten, har Appelberg utvecklat en effektiv metod att genomföra en sprint-workshop på distans.

– Detta är en metod som vi använt med våra kunder under rådande coronapandemi. Precis som en vanlig sprint löser den allt från att skapa en ny varumärkesstrategi till hur man ska marknadsföra en ny produkt, säger Tom Barette, designchef på Appelberg.

Det kan till och med finnas fördelar med en sprint på distans. Speciellt för företag som hittills har haft svårt att hitta tiden och platsen för att genomföra en sprint.

 

Fördelar med en sprint på distans:

Större flexibilitet och ökad tillgänglighet

Gruppens placering och tillgänglighet är inte ett problem när man sprintar på distans. Att resa eller blockera en eller flera dagar för en sprint kan vara svårt. Nu finns möjligheten att hålla kortare sprintar på distans vilket ger större flexibilitet för alla inblandade.

Bättre upplevelse med digital sprint

Utan tillgång till en bra plats kan sprinten vara en utmaning att få till. Med en digital sprint har du tillgång till skräddarsydda digitala verktyg som gör upplevelsen smidig och effektiv.

Mer tydlighet och bättre läsbarhet

Det går lätt och snabbt att bidra med idéer i en distanssprint, och du kan vara mer anonym vilket passar vissa människor bättre. Genom att arbeta på distans kan deltagarna fokusera på idéerna och det kreativa arbetet istället för att oroa sig för hur de framstår. Det är lätt att skriva ner idéer och man behöver inte heller oroa sig för läsbarheten.

Effektivare sprint med fokus på uppgiften

Att arbeta med en grupp människor i ett rum kan vara väldigt roligt, men innebär ofta också distraktioner, irrelevanta diskussioner och långa kaffepauser. När du arbetar på distans är det lättare att behålla fokus på uppgiften och det gör det även enklare för sprintledarna att hantera gruppdynamiken. Sprintprocessen blir kortare på distans och ni kommer kunna uppnå mer på mindre tid.

Här kan du läsa mer om sprintprocessen

Tom Barette

Head of Design

Intresserad?

Vill du testa att hålla en sprint på distans? Tveka inte att kontakta Appelbergs certifierade facilitator och designchef Tom Barette.

Fyll i formuläret nedan så kommer Tom att kontakta dig!

[contact-form-7 id=”9269″]