AppelbergContent marketingLäsvärtVi på Appelberg

Fortsätt skapa innehåll till din inbound marketing

By April 20, 2020 No Comments
Inbound marketing

Vi befinner oss i märkliga tider men en sak är säker: de kommer inte att vara för evigt. Kanske har du behövt sätta mycket på paus i väntan på att vardagen ska återgå till det normala. Det här är ett tips till dig som ligger i startgroparna för att komma igång med ditt företags inbound marketing.

 

Även om mycket kommunikation kan och bör sättas på paus i krisen, så finns det mycket du kan göra för att ditt företag ska ha ett bra utgångsläge när kunderna kommer tillbaka. Använd tiden till att förbereda engagerande och relevant innehåll som når dina kunder när de behöver den.

– Det vi vet är att det tar mycket mer tid än vad man kanske tror att skapa innehåll till sina inbound marketing-flöden. Passa på att utnyttja tiden du kanske har mer av nu, till att skapa innehåll till dina flöden så är du redo att starta upp sen när den värsta krisen lagt sig, säger Hélène Norinder, chef för content marketing services på Appelberg.

Exempel på innehåll till inbound maketing:

  • Artiklar
  • Guider och e-böcker
  • Filmer
  • Rapporter
  • Kundcase

Tänk på att innehåll som du redan skapat kanske behöver anpassas för att passa bättre i den kontext vi befinner oss i nu.

 

Ingen avmattning i kundernas läsbeteenden

Kanske finns det även en möjlighet för ditt företag att kommunicera nu medan krisen pågår? Så länge du är relevant så har du stor möjlighet att nå fram.

– Våra kampanjer på Facebook, som i regel är väldigt fokuserade mot konverteringar och omedelbar effekt, presterar på det hela taget bra och har inte drabbats på något omvälvande sätt. Det är naturligtvis en fråga om vilken bransch man verkar i och vilken typ av kunder man har, men det finns absolut möjligheter att nå ut med digitala kampanjer trots en förändrad verklighet, säger Gustav Parment, managing editor på Appelbergs systerbyrå N365.

Ett företag som arbetar med inbound marketing och som har anpassat innehållet efter omständigheterna är Grant Thornton.

– Vi passar på att kommunicera kring konkreta ämnen med tips och råd-artiklar nu under krisen och avvaktar med mer strategiska och långsiktiga ämnesområden till senare, säger Linda Enström, Digital Content Manager på Grant Thornton.

 

Våga fortsätta framåt

Det är lätt att dra i handbromsen i kristider och det krävs en portion mod att våga fortsätta producera innehåll. Men det förmedlar ju även en positiv syn på framtiden, att vi alla hoppas och tror att det finns något efter krisen.

Vi på Appelberg fortsätter att skapa värdeskapande innehåll som förändrar och stärker våra kunders varumärken även i kristider. Vi tror att du kan göra detsamma. Våga ta steget och tro på framtiden. Och kan vi på något sätt hjälpa till, tveka inte att höra av dig!