Distribution

Därför ska du köra en paid social-kampanj

By November 9, 2022 No Comments
Statistik av direkttrafik, söktrafik och hänvisande trafik

I dag går det tyvärr inte att förlita sig på den organiska räckvidden. Det krävs en annonsbudget för att kunna nå ut med ditt budskap. Du behöver betala för att få räckvidd på sociala medier och sökmotorer. Du kanske har gjort en grundlig analys över var din målgrupp befinner sig på och publicerar skräddarsytt innehåll – men ändå uteblir effekten. Känner du igen dig? Så här hjälper du din målgrupp att hitta till ditt innehåll.

Bra innehåll är helt avgörande för att väcka engagemang. Man vill gärna tro att det räcker för att nå fram till mottagaren, men den digitala trängseln har skapat en stenhård konkurrens om uppmärksamheten. Det kräver att du som marknadsförare hjälper din målgrupp att hitta till ditt innehåll. Därför behöver du avsätta budget och inkludera annonsering i din kommunikationsstrategi.

Köra paid social-kampanj

Att boosta ditt innehåll med en annonspeng i sociala medier är inte bara ett måste om du vill synas utan även kostnadseffektivt och hyfsat enkelt. Annonslösningarna på sociala medier är i dag oslagbara, där Meta, Twitter, Youtube och Linkedin besitter otroligt mycket data som du bör utnyttja i din marknadsföring.

Annonsering ger dig möjligheten att rikta ditt budskap mot förfinade målgrupper med perfekt timing för alla delar av kundresan. I stället för att kommunicera med alla betalar du för att nå dem du verkligen vill nå, med ett budskap som är relevant för just dem. Det är skalbart och du kan när som helst utöka eller minska budget eller pausa om ekonomin förändras inom företaget. Du får dessutom otroligt mycket insikter och lärdomar som gör att du kan jobba smartare med innehållet framåt.

Jobba med SEM – betala för sökordsmarknadsföring

Ju högre rankning i sökresultatet, desto större chans att din målgrupp klickar sig vidare till just din webbplats. Sökmotoroptimering är därför oerhört viktigt, men ett arbete som skapar resultat på lång sikt. Är du otålig och vill förbättra din synlighet på Google direkt kan du jobba med textannonser och buda på sökord som du vill att annonserna ska dyka upp på.

Men låt inte den ena insatsen utesluta den andra. Kombinera ett långsiktigt SEO-arbete med att annonsera för de delar av din verksamhet som behöver rankas högt redan i dag.

Isabel Svensson

Vill du veta mer hur du kan inkludera annonsering i din kommunikationsstrategi?   

Vi på Appelberg hjälper dig gärna – Hör av dig så berättar jag mer!

Isabel Svensson, Head of Distribution

[email protected] | +46 (0)76 170 57 53

Kontakta mig här